Saturday , April 20 2024

Barcelona a fost la un pas de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo

Juan Laporta, fostul preşedinte al celor de la FC Barcelona, a făcut o dezvăluire uimitoare: gruparea catalana a fost aproape să semneze cu Cristiano Ronaldo, pe atunci încă la Sporting Lisabona! Mutarea a căzut după ce şefii clubului s-au reorientat către Ronaldinho, adus până la urmă de la Paris Saint Germain.

Juan Laporta a dezvăluit, în presa iberică un episod consumat în urmă cu aproape 10 ani, când agentul lui Cristiano Ronaldo le-a propus oficialilor blau-grana această mutare. Aceştia din urmă au preferat să îl achiziţioneze pe Ronaldinho, un alt jucător uriaş, care şi-a pus amprenta peste succesele catalanilor din deceniul trecut, dar toţi se întreabă unde ar fi ajuns Barcelona cu Messi şi Ronaldo în echipă.

“Mendes (n.r. – agentul lui Ronaldo) a venit şi ne-a întrebat dacă nu suntem interesaţi să îl achiziţionăm pe portughez. Acesta era încă la Sporting atunci, iar United nu îl ochise. Puteam să îl luăm pe o sumă mult mai mică decât a plătit formaţia lui Ferguson pentru achiziţionarea sa, însă am cântărit bine şi am decis că nu e oportună o astfel de mutare. Abia ce semnasem cu Quaresma şi Marquez şi eram în discuţii avansate pentru transferul lui Ronaldinho. Ne-am dat seama că ar fi, totuşi, un efort financiar pe care nu ni l-am permite”, a dezvălui Laporta pentru Onda Cero, citat de ProSport.

O altă mutare care s-ar fi putut perfecta în “era Laporta” ar fi fost reprezentată de venirea lui Kaka pe “Camp Nou”. Berlusconi se îndrăgostise de Ronaldinho, pe care, în cele din urmă l-a şi transferat, şi le-a propus oficialilor catalani un schimb cu Ricardo Kaka.

“Am luat cina cu Berlusconi şi ne-a propus un schimb între Kaka şi Ronaldinho. Chiar dacă îl apreciam pe Kaka în mod deosebit, nu ne-am gândit niciun moment să îl cedăm pe Ronnie,

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …