Sunday , October 24 2021

Barcelona a fost la un pas de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo

Juan Laporta, fostul preşedinte al celor de la FC Barcelona, a făcut o dezvăluire uimitoare: gruparea catalana a fost aproape să semneze cu Cristiano Ronaldo, pe atunci încă la Sporting Lisabona! Mutarea a căzut după ce şefii clubului s-au reorientat către Ronaldinho, adus până la urmă de la Paris Saint Germain.

Juan Laporta a dezvăluit, în presa iberică un episod consumat în urmă cu aproape 10 ani, când agentul lui Cristiano Ronaldo le-a propus oficialilor blau-grana această mutare. Aceştia din urmă au preferat să îl achiziţioneze pe Ronaldinho, un alt jucător uriaş, care şi-a pus amprenta peste succesele catalanilor din deceniul trecut, dar toţi se întreabă unde ar fi ajuns Barcelona cu Messi şi Ronaldo în echipă.

“Mendes (n.r. – agentul lui Ronaldo) a venit şi ne-a întrebat dacă nu suntem interesaţi să îl achiziţionăm pe portughez. Acesta era încă la Sporting atunci, iar United nu îl ochise. Puteam să îl luăm pe o sumă mult mai mică decât a plătit formaţia lui Ferguson pentru achiziţionarea sa, însă am cântărit bine şi am decis că nu e oportună o astfel de mutare. Abia ce semnasem cu Quaresma şi Marquez şi eram în discuţii avansate pentru transferul lui Ronaldinho. Ne-am dat seama că ar fi, totuşi, un efort financiar pe care nu ni l-am permite”, a dezvălui Laporta pentru Onda Cero, citat de ProSport.

O altă mutare care s-ar fi putut perfecta în “era Laporta” ar fi fost reprezentată de venirea lui Kaka pe “Camp Nou”. Berlusconi se îndrăgostise de Ronaldinho, pe care, în cele din urmă l-a şi transferat, şi le-a propus oficialilor catalani un schimb cu Ricardo Kaka.

“Am luat cina cu Berlusconi şi ne-a propus un schimb între Kaka şi Ronaldinho. Chiar dacă îl apreciam pe Kaka în mod deosebit, nu ne-am gândit niciun moment să îl cedăm pe Ronnie,

Vezi si

Foresta încheie turul sezonului regular cu un meci în fața Ceahlăului

Cele două formații se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Areni. Runda …