Friday , April 19 2024

Barajul de promovare în Liga a III-a: Siretul Dolhasca va întâlni campioanele din județele Iași și Neamț

“Am evitat două grupări foarte bune, este vorba de Dante Botoșani și Sporting Vaslui. Pe de altă parte, suntem conștienți că și fotbalul din județele Iași și Neamț are un standard ridicat”, a spus antrenorul echipei din Dolhasca, Constantin Ferariu

Federația Română de Fotbal a stabilit vineri, printr-o tragere la sorți efectuată la Casa Fotbalului, componența grupelor barajului de promovare în Liga a III-a.

Siretul Dolhasca, echipa declarată câștigătoare în Liga a IV-a din Suceava,  a căzut într-o grupă cu campioanele din județele Iași și Neamț. În momentul întreruperii campionatelor, în întrecerea din Iași, primul loc al clasamentului era ocupat de Unirea Mircești, în vreme ce la Neamț, în prima serie, Bradul  Borca și Speranța Răucești se aflau la egalitate de puncte în vârful ierarhiei, iar în seria a doua lider detașat este Victoria Horia.

”Sorții au fost buni cu noi și avem încredere că Siretul Dolhasca poate deveni a patra echipă suceveană de pe tabloul Ligii a III-a”, a declarat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

“Am evitat două grupări foarte bune, este vorba de Dante Botoșani și Sporting Vaslui. Pe de altă parte, suntem conștienți că și fotbalul din județele Iași și Neamț are un standard ridicat”, a adăugat antrenorul Siretului Dolhsca, Constantin Ferariu.

N Componența mini-grupelor barajului de promovare în Liga a III-a:

Regiunea 1, Nord-Est:
Grupa A: Suceava, Iași, Neamț
Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

Regiunea 2, Nord-Vest:
Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj

Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

Regiunea 3, Centru:
Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș
Grupa B: Alba, Brașov, Harghita

Regiunea 4, Vest:
Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Regiunea 5, Sud-Vest:
Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș
Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

Regiunea 6, Sud:
Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov
Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu

Regiunea 7, Sud-Est:
Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați
Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău

Conform hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, s-a decis să promoveze din Liga IV-a în Liga  a III-a, campionatul ediției 2020/2021, 14 echipe câștigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane județene declarate de AJF/AMFB.

Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Dacă o echipă situată pe locul 1 la finalul meciurilor mini-grupei din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga a III-a, sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …