Saturday , April 20 2024

Banel Nicolita ramane la Saint Etienne

Bănel Nicoliţă va continua în Franţa. Chiar dacă atât presa din Hexagon, cât şi cea britanică s-au grăbit să vorbească în ultimele luni despre o iminentă despărţire a lui Saint Etienne de mijlocaşul român, tehnicianul verzilor, Christophe Galtier şi oficialii celei mai titrate formaţii din Franţa s-au pus de acord ca în acest sezon să nu plece nimeni de la echipă.

După un an de coşmar, în care a fost sâcâit de accidentări, Bănel se aştepta să nu mai primească sprijin din partea staff-ului, iar o mutare la Fulham, formaţie despre care s-a scris în repetate rânduri că îl doreşte, părea cea mai bună soluţie.

Saint-Etienne chiar anunţase, la începutul lui ianuarie, că transferul unui mijlocaş dreapta e prioritar, însă, în cele din urmă au decis să îi mai dea o şansă românului, a cărui revenire la antrenamente este o chestiune de zile.

Anunţul a fost făcut de tehnicianul francezilor, într-un interviu acordat L’Equipe, în care a dezvăluit planul pe termen mediu discutat cu şefii.

“Rezistăm bine ofertelor. Am discutat cu board-ul şi am stabilit să nu mai plece nimeni de la echipă. Avem un lot extrem de bun şi mă bucură atitudinea elevilor mei. Pierre-Emerick Aubameyang (n.r. fotbalist curtat insistent de Newcastle şi golgheterul echipei) m-a impresionat prin loialitatea de care a dat dovadă în cadrul discuţiilor avute cu oficialii. La fel şi Nicoliţă. Au înţeles că nu suntem un club care să cedeze jucători pentru profit. Nu ne interesează asta, ci performanţa (n.r. Saint-Etienne a ajuns după mai bine de 30 de ani într-o finală – va disputa ultimul act al Cupei Ligii împotriva lui Rennes). Nicoliţă va reveni în scurt timp la potenţial maxim şi se va bucura de tot creditul nostru. La fel şi Romain Hamouma. Faouzi Ghoulam şi Max-Alain Gradel vor reveni şi ei de la Cupa Africii, astfel că avem lotul complet. Nu se vor mai face transferuri, în nicio direcţie”, a explicat antrenorul lui Nicoliţă, într-un interviu acordat L’Equipe.

prosport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …