Thursday , April 25 2024

Australian open. Victorie fantastică, după un meci de aproape 5 ore, a lui Andy Murray în fața lui Berrettini

Un meci epic a avut loc încă din primul tur de la Australian Open, care s-a întins pe parcursul a aproape cinci ore și cinci seturi, dintre care două la tie-break, încheiat cu victoria veteranului Sir Andy Murray.

Scoțianul, acum pe locul 66 ATP, și italianul Matteo Berrettini, anul trecut în top 10, acum pe 16 ATP, au oferit o partidă epuizantă și foarte atractivă, încheiată după patru ore și 49 de minute de tenis spectaculos.

Murray a câștigat primele două seturi, Berrettini pe următoarele două, astfel că totul s-a decis în set decisiv, încheiat cu tie-break la 10. Berrettini a ratat o minge de meci la 5-4 și 40-30, când l-a avut în mână pe scoțian. S-a ajuns la tie-breakul decisivului, iar scorul final, 6-3, 6-3, 4-6, 7-6, 7-6 (10-6), a consfințit victoria lui Murray, care va juca în turul următor cu câștigătorul partidei dintre Fabio Fognini și australianul Thanasi Kokkinakis.

Precizăm că multe meciuri au fost anulate marți, din cauza temperaturilor brutal de ridicate, cu peste 35 de grade și umiditate crescută, desfășurarea partidelor fiind considerată periculoasă pentru jucători. Totuși, pe Rod Laver Arena și pe Margaret Court Arena s-a jucat, ambele având acoperiș. (O.S.)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …