Sunday , April 28 2024

Australian Open. Semifinale de vis pe tabloul masculin, finala din semifinalele feminine

Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul partidelor de joi. Este ziua în care se desfășoară partidele din semifinale pe tabloul feminin. Astfel, de la 10.30 are loc partida mult așteptată dintre Aryna Sabalenka (locul 2 WTA) și Coco Gauff (locul 4 WTA, foto).Apoi, se va desfășura duelul dintre jucătoarea venită din calificări Dayana Yastremska (Ucraina, 93 WTA) și Qinwen Zheng (China, 15 WTA).

Sabalenka este deținătoarea trofeului la Australian Open. Ea a pierdut însă finala de la US Open 2023 chiar în fața americancei Gauff. Acesta va fi un meci pe care specialiștii îl consideră adevărata finală de la Melbourne, î,tre locul 2 și locul 4 WTA.

La masculin, miercuri a avut loc un meci cu o întorsătură de situație care a stârnit entuziasmul spectatorilor de pe Rod Laver Arena. Alexander Zverev îl conducea pe Carlos Alcaraz cu 6-1, 6-3, 5-3 și părea că meciul din sferturile de finală ale Australian Open este încheiat. Înaintea partidei de la Australian Open cu Alexander Zverev (locul 6 ATP), spaniolul Carlos Alcaraz (locul 2 ATP) era văzut ca mare favorit, însă Alcaraz a jucat mult sub nivelul lui obișnuit. Spaniolul a revenit însă miraculos în setul al treilea, pe care l-a câștigat la tie-break în mod spectaculos, descătușat de orice presiune a scorululi și toată lumea se aștepta la o remontada spectaculoasă a lui Alcaraz.Spaniolul s-a înclinat în cele din urmă în setul al patrulea, cedându-și serviciul la 4-4, iar Zverev s-a impus cu 6-1, 6-3, 6-7, 6-4.

Zverev va juca în semifinale cu Daniil Medvedev (3 ATP), iar Novak Djokovic (locul 1 mondial) îl va întâlni pe italianul Jannik Sinner (4 ATP). Semifinalele sunt programate vineri.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …