Friday , April 19 2024

Australian Open. Lidera mondială, Iga Swiatek, eliminată în optimi. Ostapenko o trimite acasă pe Cori Gauff

Tenismena poloneză Iga Swiatek, lider autoritar al clasamentului WTA, a fost eliminată duminică dimineața în optimi de finală la Australian Open de kazaha Elena Rybakina, 25 WTA, campioana de la Wimbledon de anul trecut, cu un dublu 6-4.

Swiatek a recunoscut înfrângerea și a avut un discurs realist la conferința de presă de după joc: “Ultimele două săptămâni au fost foarte grele pentru mine. Am simțit că am făcut un pas înapoi în modul în care am abordat acest turneu. De aceea o să încerc să mă relaxez puțin mai mult, nimic mai mult. Am simțit presiunea și am simțit că nu vreau să pierd mai degrabă decât să câștig. Cred că aceasta este o problemă pe care ar trebui să mă concentrez în următoarele câteva săptămâni.

Ea a servit așa cum o face de obicei, și eu încercam să servesc la fel, dar în jocurile mele de serviciu am simțit că trebuie să muncesc foarte mult pentru a obține un punct, deoarece primul meu serviciu nu a funcționat. A fost greu. Acum trebuie să lucrez asupra mea, asupra mentalității și să pot lupta într-un mod similar cu cel din sezonul trecut. Acum îmi voi face ceva timp să încerc să resetez. Am reușit să revin după ce era condusă și eram mulțumită de disciplina pe care o am. De obieci reușesc să mențin ritmul când revin, pot să păstrez acel impuls, dar azi l-am pierdut. Sunt sigur că a contribuit și ea la asta, așa că felicitări pentru ea”, a punctat Swiatek în fața jurnaliștilor prezenți la Melbourne.

Favoritele 1 și 2 au fost așadar eliminate prematur de la AO, e vorba de Iga Swiatek și de Ons Jabeur.

În sferturi, Rybakina va da piept cu Jelena Ostapenko, cea care a depășit-o pe Coco Gauff din Statele Unite.

Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA) s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open după ce a produs surpriza și a eliminat-o pe Cori Gauff (18 ani, 7 WTA), scor 7-5, 6-3.

Ca la fiecare meci de la Melbourne, Jelena Ostapenko a fost în centrul atenției ca urmare a echipamentului inedit purtat, dar și pentru reacțiile avute în timpul confruntării. Letona s-a arătat nemulțumită adesea de deciziile arbitrilor, deși Australian Open beneficiază încă din 2021 de sistemul automat de detectare a locului în care a căzut mingea.

Cumva firesc, Jelena Ostapenko a fost întrebată la interviul oferit pe teren după meci dacă are încredere în sistemul hawk-eye: ”Am văzut că nu ai încredere totală în sistemul de la linii. Sunt multe întrebări, te uiți la antrenorul tău des. Crezi în sistem?”. Răspunsul a venit imediat: ”Sincer, nu!”, a spus Jelena Ostapenko.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …