Saturday , April 20 2024

Atmosfera excelenta la echipa nationala, `naintea startului preliminarilor pentru Euro 2010

N “tricolorii” evolueaz\ ast\zi, cu incepere de la orele 21.00, la Piatra Neam], `n compania Albaniei, `n primul meci din campania de calificare pentru Campionatul European din 2012

Selec]ionerul R\zvan Lucescu a declarat, ieri, la Piatra Neam], într-o conferin]\ de pres\, c\ atmosfera în lotul echipei na]ionale este foarte bun\, iar juc\torii sunt motiva]i înaintea debutului în preliminariile Campionatului European din 2012.
“Pentru noi este un moment frumos, un prilej de bucurie [i de satisfac]ie c\ am ajuns la startului acestei campanii de calificare. În sfâr[it, ne afl\m în fa]a unui meci oficial, în care va trebui s\ ne concentr\m [i s\ juc\m gândindu-ne la ceea ce urmeaz\. Atmosfera este excelent\, juc\torii sunt foarte motiva]i, i-am v\zut implica]i la antrenamente, chiar dac\ în pres\ s-a încercat prezentarea unei alte fe]e a echipei na]ionale. Am fi vrut ca, în astfel de momente, s\ avem parte de sprijinul presei, pentru c\ interesul ca echipa na]ional\ s\ se califice la un turneu final este al tuturor. Timpul în care ne-am preg\tit a fost foarte scurt, îns\ am încercat ca, în aceast\ perioad\, s\ îi cunosc cât mai bine pe juc\tori [i fotbalul românesc. [tim c\ va fi o atmosfer\ extraordinar\ în tribune [i suporterii vor veni în num\r mare s\ ne sus]in\, iar noi vom face totul pentru a ob]ine aceast\ prim\ victorie”, a spus R\zvan Lucescu.
Întrebat despre a[tept\rile pe care le are de la funda[ul Cosmin Contra, selec]ionerul a r\spuns c\ se bazeaz\ pe juc\torul de 34 de ani: “Am foarte mare încredere în Contra. Am mai spus c\, atunci când voi avea nevoie de serviciile sale, voi apela la el. L-am sunat [i mi-a spus c\ vine cu cea mai mare pl\cere, sper la un r\spuns foarte bun din partea sa [i pe teren”.
Lucescu s-a declarat optimist în privin]a echipei sale: “Ceea ce se întâmpl\m în aceast\ în ]ar\, în toate domeniile, poate crea o stare de pesimism. Dar ceea ce s-a întâmplat cu echipa na]ional\ în ultimul an [i mai ales în ultima s\pt\mân\ m\ face s\ fiu optimist. Juc\torii sunt motiva]i, unii dintre ai au [ansa s\ ajung\ prima oar\ la un turneu final, iar pentru al]ii ar putea fi ultima oar\. Avem nevoie de organizare [i de caracter, iar eu cred c\ le avem pe toate”.
Mijloca[ul echipei na]ionale Mirel R\doi s-a declarat impresionat de atmosfera de la Piatra Neam], îns\ [i-ar dori mai mult sprinjin moral [i din alte p\r]i: “Chiar dac\ pre[edintele federa]iei [i ceilal]i din domeniu nu prea au încredere în noi, noi ne dorim s\ câ[tig\m primele dou\ meciuri [i s\ pornim pe un drum bun în aceast\ campanie, s\ mergem în Fran]a cu încredere. Poate nu avem valoarea celor care au fost înaintea noastr\ la echipa na]ional\ [i ne dorim mai mult sprijin. La Piatra Neam] avem parte de o atmosfer\ frumoas\. Chiar am r\mas surprins ieri de suporterii care ne-au aplaudat la antrenament. Din p\cate, nu se întâmpl\ a[a [i în alte locuri din ]ar\. Absen]a lui Chivu la primul joc este o pierdere important\, m-a[ bucura s\ câ[tig\m [i f\r\ el. Nu este important cine poart\ banderola de c\pitan la acest meci, pentru c\ echipa na]ional\ are un c\pitan [i ne pare r\u c\ lipse[te la meciul de vineri”.
R\doi a mai spus c\ albanezii au juc\tori valoro[i, care îns\ se ap\r\ aproape cu toat\ echipa: “Echipa Albaniei este foarte bine organizat\ defensiv, dar se ap\r\ cu aproape toat\ echipa. Au juc\tori foarte buni, din campionate puternice, dar punctul lor forte este jocul de echip\”.
Câ]iva juc\tori ai echipei na]ionale au fost, ieri, la ora 11.00, la un restaurant unde au jucat biliard [i au stat pân\ la ora 12.30.
Delega]ia Albaniei, care cuprinde 40 de persoane, a sosit la Piatra Neam], joi, la ora 13.30.
Partida România – Albania va avea loc azi de la ora 21.00, pe Stadionul Ceahl\ul din Piatra Neam], iar meciul Belarus – România este programat în data de 7 septembrie, de la ora 20.30, la Minsk, ambele în preliminariile Campionatului European din 2012.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …