Wednesday , April 24 2024

Atletul sucevean Andrei Ihnatiuc a devenit vicecampion național la alergare montană

Sportivul antrenat de Bogdan Roșcăneanu la CSŞ Rădăuți a cucerit argintul în proba de alergare pe distanță scurtă, la categoria juniori  

Andrei Ihnatiuc, atlet cu dublă legitimare la CSM Dorna Vatra Dornei și CSŞ Rădăuți, a cucerit medalia de argint la Campionatele Naționale de Alergare Montană pe distanță scurtă ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Câmpulung Moldovenesc.

Sportivul pregătit de Bogdan Roșcăneanu a încheiat cei 6 kilometri ai cursei rezervate juniorilor, cu timpul de 31 minute și 19 secunde, la 30 de secunde în urma învingătorului.

Andrei Ihnatiuc a câștigat și titlul național de juniori cu echipa de la CSM Dorna, pentru care au mai punctat Iulian Pop, Valentin Iluca și Mihai Moroșan.

Grație acestor rezultate, Ihnatiuc și Pop și-au câștigat câte un loc în lotul național cu care România va participa la ­Campio­natul European de Alergare Montană, programat pe 24 octombrie, la Poiana Brașov.

Campionatele Naționale de Alergare Montană de la Câmpulung Moldovenesc au fost organizate de Federația Română de Atletism, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, CSM “Rarău”, Asociația Județeană de Atletism Suceava, Salvamont, Direcția pentru Sport și Tineret Suceava și Pro Natura. (Dănuț CHIDOVEŢ)

secretarasite

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …