Monday , June 27 2022

Atletul dornean Valentin-Sorin Iluca a cucerit DHL Carpatian Marathon

Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac a ocupat locul 2 la open și a câștigat la categoria 19-29 ani în proba de semimaraton montan

Valentin-Sorin Iluca a cucerit două medalii la cea de-a XI-a ediție a DHL Carpatian Marathon, competiție desfășurată sâmbăta trecută, în localitatea brașoveană Fundata și care a adunat la start a peste 1.400 de alergători.

Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a participat în cursa de semimaraton montan, acolo unde, la finalul celor 21 de kilometri de concurs, a sosit pe locul al 2-lea la categoria open și a câștigat categoria 19-29 ani.

“Traseul a fost unul foarte greu, cu plecare de la altitudine de 1.275 de metri și o diferență de nivel de 1.000 de metri. Valentin-Sorin Iluca este însă specializat pe alergări montane, probe în care anul acesta a cucerit mai multe medalii. Este un sportiv tânăr, care câștigă experiență cu fiecare competiție la care participă, cursa de la Fundata fiind cea mai lungă cursă la care a reușit să urce pe podium”, a precizat Cristian Prâsneac.

Ambasadorul DHL Carpatian Marathon a fost campioana olimpică la marathon, Constantina Diță. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

VIDEO – Luptătorul sucevean Andrei Ostrovanu și-a trecut o nouă victorie în palmares

Luptătorul sucevean a câștigat la puncte, printr-o decizie unanimă a arbitrilor, meciul disputat vineri seară, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.