Thursday , March 28 2024

Atleții suceveni au cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naționale U20

Andrei Ihnatiuc (CSŞ Rădăuți) s-a impus în cursele de 1.500 și 3.000 de metri, iar Claudia Ionela Costiuc (CSM Dorna) a devenit campioană națională în probele de 800 și 1.500 de metri

Atleții suceveni au cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naționale U20 ce au avut loc în weekendul trecut la București.

Andrei Ihnatiuc, sportiv pregătit de antrenorul Bogdan Roșcăneanu la CSŞ Rădăuți, a devenit dublu campion național în probele de 1.500 și 3.000 de metri.

“Au fost niște curse grele, cu o mulțime de atleți cu experiență, dar spre bucuria mea am reușit să mă impun în ambele probe. Ca și obiective viitoare, voi continua să mă pregătesc pentru următoarele competiții naționale, cât și internațioanale, iar pentru sezonul de outdoor încerc să mă apropii cât mai mult de baremul pentru mondiale”, a precizat Andrei Ihnatiuc.

”Sunt încântat de evoluția sportivului meu, dar mai ales de atitudinea lui din timpul curselor. Aceste rezultate ne dau speranțe că pe viitor vom participa sub culorile României la concursurile internaționale”, a adăugat antrenorul Bogdan Roșcăneanu, care a ținut să mulțumească pentru sprijin conducerii CSŞ Rădăuți și firmelor Tarsin și Mediterana.

O performanță similară a obținut Claudia Ionela Costiuc, atleta pregătită de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei reușind să devină campionă națională în probele de 800 și 1.500 de metri.

“Sunt foarte încântat de evoluția sportivei mele la acest Campionat Național, unde a reușit să facă o surpriză frumoasă în ambele curse. În plus, pe lângă medaliile de aur, a reușit să confirme baremurile pentru Campionatul European U18, cât șI pentru Campionatul Mondial U20”, a spus Cristian Prâsneac, care a ținut să mulțumească conducerii CSM Dorna Vatra Dornei, sponsorului Apa Bucovina și conducerii Liceului “Ioan Luca”. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …