Thursday , March 28 2024

Atletico Madrid a castigat, la Bucuresti, Europa League

EUROPA LEAGUE 2012 a fost câştigată de Atletico Madrid după ce s-a impus cu 3-0 în faţa lui Athletic Bilbao în finala de pe Arena Naţională din Bucureşti. Golurile meciului au fost marcate de Falcao, în minutele 7 şi 34, şi de Diego în minutul 88.

Festivitatea de premiere a început cu acordarea medaliilor onorifice pentru brigada de arbitri. Apoi, la tribuna oficială, jucătorii lui Athletic Bilbao au primit medaliile rezervate finaliştilor de la preşedintele UEFA, Michel Platini. În frunte cu antrenorul Diego Simeone, fotbaliştii lui Atletico Madrid au urcat la tribuna oficială şi au primit medaliile învingătorilor. Căpitanul echipei, Gabi, a primit trofeul Europa League de la Prințul Felipe, fiul Regelui Juan Carlos I și moștenitor al tronului Spaniei.
Atletico Madrid a bifat astfel al doilea succes în UEFA Europa League, după ce a câştigat şi finala din 2010, de la Hamburg, 2-1 cu Fulham.

Radamel Falcao a devenit golgeterul competiţiei în acest sezon, cu 12 goluri, repetând performanţa din sezonul trecut, când a marcat de 17 ori pentru FC Porto, cu care, de asemenea, a câştigat trofeul. Atacantul columbian a fost declarat pentru a doua oară consecutiv cel mai bun jucător al finalei.

Fotbalistul echipei Atletico Madrid, Radamel Falcao, s-a declarat încântat, miercuri seară, de câştigarea trofeului Ligii Europa, dedicând această reuşită familiei sale din Columbia şi tuturor fanilor, informează MEDIAFAX.

“Am venit la Atletico pentru a câştiga şi îi muţumesc lui Dumnezeu pentru această oportuninate, din această seară, de care puţini jucători se pot bucura. Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei şi stafului de la acest club, precum şi soţiei mele şi familiei din Columbia, acest trofeu este pentru ei şi pentru toţi fanii echipei Atletico”, a spus Falcao.
Atacantul formaţiei Atletico Madrid, Radamel Falcao García Zarate, cu 12 goluri, din care două înscrise în finala de pe Arena Naţională, a devenit golgheterul Ligii Europa pentru al doilea an consecutiv, după ce sezonul trecut a marcat de 17 ori pentru FC Porto în această competiţie.

Fotbalistul brazilian al echipei Atletico Madrid, Diego, a declarat că alături de coechipierii săi a făcut un meci extraordinar în finala Ligii Europa de la Bucureşti, câştigată, scor 3-0.

“A fost o partidă dificilă, dar ne-am făcut-o noi uşoară. Am jucat un meci extraordinar şi perfect în faţa unei mari echipe şi am reuşit să câştigăm. Vreau să-i mulţumesc lui Dumneze pentru acest moment incredibil”, a spus Diego.

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …