Sunday , July 21 2024

Atleta dorneană Claudia Costiuc și-a asigurat prezența la Campionatul Mondial U20 din Peru

La competiția de la Lima, sportiva pregătită de Cristian Prâsneac va reprezenta România în proba de 800 de metri

Claudia Costiuc (19 ani) și-a asigurat prezența la Campionatul Mondial U20 de la Lima (Peru), după ce s-a clasat pe locul 4 în proba de 800 de metri din cadrul etapei finale a Campionatelor Naționale de la Cluj-Napoca.

Atleta pregătită de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a încheiat cursa în 2 minute, 6 secunde și 78 de sutimi, timp care i-a adus biletele pentru America de Sud.

“Pentru un club mic ca CSM Dorna este o mare performanță. Lucrez cu Claudia Costiuc de șapte ani. E o sportivă foarte serioasă în pregătiri și în competiții, un model pentru mulți copii din Țara Dornelor. Sper ca, în următoarele nouă săptămâni, câte au mai rămas până la Campionatul Mondial din Peru, să avem aproape administrația locală și conducerea clubului. Cu ajutorul comunității locale, putem face o figură frumoasă la Lima, putem duce numele Vatra Dornei pe un loc cât mai sus în clasamentul mondial”, a precizat antrenorul Cristian Prâsneac, care a ținut să mulțumească sponsorului Apa Bucovina și celor care administrează complexul sportiv din Poiana Stampei.

Claudia Costiuc este campioană balcanică U20 în proba indoor de 800 de metri, titlu cucerit în luna februarie a acestui an. (D.C.)

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …