Thursday , April 18 2024

ASA Târgu Mureş nu a avut milă de Pojorâta

Bucovina Pojorata şi-a încheiat aventura în Cupa României, după ce pierdut ieri, pe teren propriu, în faţa vicecampioanei naţionale, cu scorul de 1-4, într-un meci din şaisprezecimile de finală ale competiţiei . Formaţia mureşeană a marcat prin bulgarul Manolov (2), Gabi Mureşan şi Axente, golul de onoare al sucevenilor fiind înscris de Căinari, cu două minute înainte de final. Echipa din Pojorâta a ratat un penalty în prima repriză, la scorul de 0-1. S“Speram să fim noi Japonia în fotbal, dar nu a fost loc de nicio surpriză”, a recunoscut la final antrenorul Bucovinei, Dănuţ Mândrilă  

Pojorata - Targu Mures (1) [800x600]

Bucovina Pojorâta şi-a încheiat aventura în Cupa României, după ce a pierdut ieri după amiază, pe teren propriu, fără drept de apel, cu scorul 1-4, în faţa vicecampioanei naţionale, ASA Târgu Mureş, într-un meci ce a contat pentru şaisprezecimile de finală ale competiţiei.

Sucevenii nici n-au apucat să-şi încheie bine şireturile pe gazon sau să-şi desfacă pungile de seminţe prin tribune, că tabela de marcaj arăta deja 0-1.In minutul 1, bulgarul Manolov a profitat de o greşeală în defensiva gazdelor şi a deschis scorul cu un şut plasat pe lângă portarul Puianu. Incurajată de circa 400 de spectatori, trupa antrenată de Dănuţ Mândrilă a replicat în minutul 10, când Căinari l-a întins serios pe portarul Viciu cu un şut de la circa 25 de metri. Peste doar patru minute, acelaşi Căinari avea să fie faultat în interiorul careului de Balaur, iar centralul Marian Barbu a indicat prompt penalty. Golgheterul “alb-albaştrilor” din campionat, Vali Buhăcianu, şi-a aşezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri, dar a tras peste bară.

Ocazia avea să se răzbune în minutul 30, când Gabi Mureşan a dublat avantajul oaspeţilor, după ce a reluat mingea cu capul în plasă la capătul unui centrări trimisă de Golanski, polonezul începând meciul de ieri din postura de rezervă. Pe finalul primei reprize, mureşenii, struniţi din tribune de viitorul lor antrenor, italianul Cristiano Bergodi, puteau puncta din nou, dar Manolov a tras în plasa laterală după o fază pe partea dreaptă.  Bucovina – ASA a fost 0-2 la pauză.

Brandan, cealaltă vedetă cu care vicecampioana a venit la Pojorâta, a avut la rândul lui o ocazie în minutul 61, când portarul Puianu a respins mingea de la vinclu la o lovitură liberă executată de argentinean. Golul trei a picat în minutul 72, când Manolov a scăpat singur pe contraatac, l-a driblat pe Puianu şi şi-a trecut în cont dubla după ce a înscris cu poarta goală. Oaspeţii cu golurile, gazdele cu ratările, Rus şutând puţin peste transversală din marginea careului.

Axente a dus apoi scorul la 0-4, în minutul 83, după o acţiune prelungită de atac, finalizată de atacantul mureşenilor cu un şut în forţă de la 16 metri. Onoarea sucevenilor avea să fie salvată de Căinari, cu două minute înainte de final. Mijlocaşul de bandă al gazdelor a reuşit cel mai frumos gol al întâlnirii, după ce a înscris de la 22 de metri, cu un şut din alergare, la care mingea a poposit în vinclu porţii lui Viciu. AS Bucovina Pojorâta – ASA Târgu Mureş s-a terminat 1-4. Nu a fost loc de nicio surpriză la poalele Giumalăului. Vicecampioana a venit, a văzut, a învins şi a ajuns în optimile Cupei.Pojorata - Targu Mures (2) [800x600]

Mândrilă: “Speram să fim Japonia în fotbal”

Dănuţ Mândrilă şi-ar fi dorit ca echipa sa să fie un fel de Japonia în fotbal, cu referire la victoria istorică a niponilor, la rugby, în faţa Africii de Sud. N-a fost să fie. “Speram să le putemn mai multe probleme dar s-a văzut diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Când mai şi începi din primul minut cu 0-1 este greu să revii în faţa unei echipe ca Târgu Mureş. Oricum, noi ne-am atins obiectivul pentru Cupa României. Acesta a fost un joc de sărbătoare pentru că nu ştiu când vom mai avea şansă să jucăm cu vicecampioana României. De acum, ne axăm pe campionat, unde trebuie să începem să adunăm puncte”, a declarat antrenorul principal al Bucovinei Pojorâta, care a precizat că nu-i reproşează lui Buhăcianu ratarea penaltyului din minutul 14. “Buhăcianu ne-a scos cu golurile lui de atâtea ori. N-am ce să-i reproşez. I se poate întâmpla oricum să rateze”, a spus Mândrilă.

Căinari: “Meritam să înscriem şi noi după cum am jucat”

La rândul său, mijlocaşul Cornel Căinari, marcatorul Pojorâtei, s-a arătat bucuros că şi-a trecut în CV un gol în poarta vicecampioanei României. “A fost un meci istoric pentru comuna Pojorâta. Meritam să înscriem şi noi după cum am jucat astăzi (n.r. ieri). Mă bucur că am marcat, că mi-am trecut în palmares un gol în poarta unei echipe de Liga I. Am încercat să dau totul pe teren”, a declarat Cornel Căinari.

Bucovina Pojorâta: Puianu – Kuruc, Răuţă, Patca, Duţică – Colţa, Stănescu, Jarda (‘77 Pădurariu), Căinari – Buhăcianu (‘57 M. Coman), S. Rus. Antrenor: Dănuţ Mândrilă.

ASA Târgu Mureş: Viciu – Velayos, Balic, Bejan (‘46 Dedov), Balaur (‘19 Golanski) – Hanca, G. Mureşan (‘77 Candrea), Brandan, Borza – Manolov, Axente. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Programul meciurilor din şaisprezecimile de finală:

Ieri:

UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (2-4, după penaltyuri)

Bucovina Pojorâta – ASA Târgu Mureş 1-4

CS Baloteşti – CFR Cluj 0-0 (0-1, după prelungiri)

Viitorul II Constanţa – Academica Clinceni 2-1

ACS Berceni – CSMS Iaşi

CSM Râmnicu Vâlcea – Poli Timişoara

Astăzi:

ora 16.30: Rapid CFR Suceava – FC Braşov

ora 16.30: FCM Baia Mare – FC Voluntari

ora 16.30: CS Mioveni – FC Botoşani

ora 16.30: Unirea Brânceni – Astra Giurgiu

ora 16.30: SC Bacău – CSU Craiova (Digi Sport / Dolce Sport)

ora 20.00: Ripensia Timişoara – Viitorul Constanţa

ora 20.00: Unirea Tărlungeni – Petrolul (Digi Sport / Dolce Sport)

Mâine:

ora 16.30: FCM II Târgu Mureş – Concordia Chiajna

ora 16.30: Dacia Unirea Brăila – Dinamo (Digi Sport / Dolce Sport )

ora 20.30: Universitatea Cluj – Steaua (Digi Sport / Dolce Sport)

În caz de egalitate după 90 de minute regulamentare de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare de la 11 metri. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …