Friday , March 29 2024

Arpad Paszkany vrea să renunţe la CFR Cluj. Cauta investitor pentru echipa

arpad-paszkany

Finanţatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, caută un investitor căruia să îi vândă o parte sau chiar toate acţiunile pe care le deţine la tripla campioană a României şi care să îl ajute la consolidarea clubului în elita Europei, informează insideworldfootball.com.

Arpad Paszkany este dispus să vândă o parte sau chiar toate acţiunile clubului CFR Cluj, pe care l-a salvat de la faliment în urmă cu 12 ani, pe vremea când se afla în Liga a III-a.

“Am petrecut peste un deceniu concentrându-mă la dezvoltarea echipei şi am consumat multă energie, timp şi bani pentru a-mi împlini visul. Acum trebuie să fiu realist – ştiu că nu pot continua singur”, a spus Paszkany, care a menţionat că a investit peste o sută de milioane de euro în clubul pe care îl susţine din copilărie.

Divizia de Sports Advisory din cadrul KPMG se ocupă de căutarea unui investitor.

Printre persoanele juridice interesate s-ar afla, potrivit sursei citate, firme din China şi Orientul Mijlociu.

În luna decembrie, CFR a reuşit unul dintre cele mai bune rezultate din istorie, învingând pe Manchester United cu scorul de 1-0, chiar pe Old Trafford.

“Datorită participării în competiţiile europene şi a câştigurilor obţinute din dezvoltarea jucătorilor şi a transferurilor, noi conducem o afacere profitabilă. Ne-am apropiat de elita europeană şi acum vrem să avem un loc stabil acolo. Totuşi, pentru acest pas, mai avem nevoie de încă un imbold”, a completat Paszkany.

De când a fost preluată de Arpad Paszkany, CFR a câştigat trei titluri în Liga I (2008, 2010 şi 2012), trei cupe ale României (2008, 2009, 2010) şi Supercupa României (2009 şi 2010).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …