Friday , March 29 2024

Anuntul asteptat: Bute ii cere revansa lui Froch

Lucian Bute a anunţat că va cere oficial meciul revanşă cu britanicul Carl Froch, conform contractului semnat înainte de lupta de la Nottingham.

“Dacă i-aş fi luat frica, abandonam încă din prima repriză. Din punctul meu de vedere, eu pun totul pe tavă şi dau totul pentru un meci revanşă. Nu ştiu dacă la Montreal sau la Bucureşti, contractul spune că trebuie să ne batem în Canada. Există o posibilitate să mă bat şi la Bucureşti, dar pentru mine fie la Montreal, Quebec sau Bucureşti înseamnă acasă”, a declarat Lucian Bute la Digi Sport.

“Mi-aş dori foarte mult să mă bat pe Arena Națională, vor fi 50.000 de locuri, dar în acelaşi timp, dacă lupta va fi la Montreal, voi fi tot la mine acasă. Eu pot şi cred că pot. A fost o înfrângere, am recunoscut că a fost mai bun sâmbătă seara. Românii nu trebuie să se îndoiască de mine, într-o zi voi fi din nou campion mondial”, a mai spus Lucian Bute.

Bute a pierdut prin KO, în runda 5, meciul cu CARL FROCH, disputat la Capital FM Arena din Nottingham. Conform contractului dintre staff-urile celor doi pugilişti, revanşa va avea loc la toamnă, la Montreal.

Lucian Bute nu mai este atractiv pentru giganţii media din America după ce a fost făcut KO de Carl Froch la Nottingham. BoxingNews24 scrie că pugilistul român va găsi cu greu o televiziune care să mai fie interesată de meciurile sale.

“Este greu de crezut că Showtime va încerca să reînoiască înţelegerea cu Bute şi nu cred că HBO va încerca să-l semneze. Au existat zvonuri că HBO l-ar vrea pe Bute, dar după această înfrângere sunt sigur că nu-l vor mai vrea”, scrie autorul articolului, care adaugă: “Showtime mai are contract pentru un meci al lui Lucian Bute, pe care îl păstrase pentru o eventuală luptă cu Andre Ward, meci care este clar că nu va mai avea loc. Astfel, Showtime ar putea lua meciul revanşă dintre Bute şi Froch”.

Ieşirea de sub contractul cu un gigant media înseamnă, practic, finalul carierei din punct de vedere financiar, pentru că cei mai mulţi bani vin din transmiterea meciurilor în sistem pay-per-view. Şansa lui Bute este revanşa cu Froch şi recucerirea titlului mondial.
Bute era plătit de Showtime cu 2 milioane de euro pentru fiecare meci din cele trei prevăzute în contract. Pentru partida de la Nottingham, Lucian Bute a avut o bursă de 1,5 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind încasată pentru că a acceptat să boxeze în Anglia.

“Bute este un om de nimic! N-a fost în stare nici sa termine meciul! Bine ai venit în lumea reală, Bute! Bine ai venit în lumea reală!”, a urlat de fericire Andre Dirrell, unul dintre cei mai aprigi rivali ai lui Lucian Bute.

“Uhh, ohh! Bute poate fi doborât! Ei bine, ce mai poate fi de spus? Carl Froch a luptat aşa cum trebuie în faţa lui Lucian Bute, punând presiune!”, a afirmat Andre Ward.

“A fost cea mai urâtă seară din câte puteam avea. E o înfrângere dură pentru mine, dar şi înfrângerile fac parte din box. Nu eram pregătit să fiu învins aşa. Nu a mers cum îmi doream şi am fost dominat. M-a lovit puternic. Vreau să revăd meciul înainte să încerc să găsesc explicaţii de ce am fost învins”, a declarat Lucian Bute.

Lucian Bute a descoperit care a fost punctul său slab la meciul de la Nottingham.

“Principala mea greşeală a fost că am stat prea mult şi l-am aşteptat încercînd să-l prind în capcana pe care i-o pregătisem”, a menţionat Lucian Bute.

Lucian Bute a preciaz că este gata să revină şi să lupte din nou pentru titlul mondial.

“Antrenamentele au fost dure şi acum vreau să mă odihnesc. Toţi marii boxeri au pierdut la un moment dat. Cred despre mine că am un caracter puternic, cred că pot reveni”, a încheiat Lucian Bute.

Dorel Simion, fost campion mondial de box la amatori, a decklarat că lui Lucian Bute îi va fi aproape imposibil să-şi mai revină după ce a fost făcut KO de Carl Froch, la Nottingham.

“E foarte greu, eu n-am trecut prin asemenea situaţii, ce pot însă să spun e că eu cred că pentru Bute s-a cam terminat. E foarte greu, poate e prea devreme să vorbim, dar eu aşa cred”, a declarat Dorel Simion la The Money Channel.

Lucian Bute a suferit prima înfrângere din carieră. Românul a controlat primele două runde, dar Carl Froch s-a dezlănţuit din runda 3 şi a făcut instrucţie cu Bute, care a ieşit din ring cu pomeţii sparţi şi cu faţa plină de sânge.Bute nu a căzut, meciul fiind oprit de arbitrul de ring.

Carl Froch este primul pugilist din Top 10 cu care a boxat Lucian Bute. Românul a boxat pentru prima oară în afara Canadei şi a României, unde câştigase toate cele 30 de meciuri disputate până acum la profesionişti.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …