Tuesday , April 16 2024

Anghel Iordănescu revine la naționala României după 10 ani. Ultima echipă antrenată a fost Al Ain, în 2006

iordanescu

Mai multe nume importante au fost pe lista Federației Române de Fotbal, cel mai sonor fiind Mircea Lucescu, însă rând pe rând toate variantele au căzut în cele din urmă, astfel că s-a ajuns la soluția aflată la îndemână, Anghel Iordănescu.

Director tehnic în cadrul FRF, Iordănescu a reușit cea mai importantă performanță a naționalei României – calificarea în sferturile Campionatului Mondial din SUA (1994), acolo unde tricolorii au fost eliminați dramatic de Suedia, după loviturile de departajare.

Pe lângă performanța istorică din Statele Unite, Iordănescu a mai bifat o calificare în optimile Campionatului Mondial din 1998, dar și prezența la Europenele din 1996.

Totuși, marele dezavantaj al lui Iordănescu este că n-a mai pregătit nicio echipă din 2006, când a condus-o pe Al Ain. În vârstă de 64 de ani, acesta este la al treilea mandat ca selecționer al României (precedentele au fost între 1993 și 1998, respectiv 2002-2004).

Pe 14 noiembrie, noul selecționer va debuta împotriva Irlandei de Nord, în preliminariile Euro 2016, iar patru zile mai târziu va urma amicalul cu Danemarca.

 

Vezi si

Jurnaliștii francezi nu-l uită și nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

UEFA a desemnat, duminică, arbitrul partidei din manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii …