Monday , January 30 2023

Anghel Iordanescu, propus director tehnic al FRF. El va da numele viitorului selectioner

anghel-iordanescu

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a fost numit, luni, în şedinţa Comitetului Executiv al FRF, în funcţia de director tehnic al federaţiei, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Mircea Sandu.

“Comitetul Executiv a aprobat, la propunerea mea, numirea domnului Anghel Iordănescu în funcţia de director tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, care va avea atribuţii, printre altele, de coordonare a procesului de elaborare a strategiei federaţiei privind selecţia, pregătirea, participarea în competiţii. Aici vor fi angrenaţi antrenorii echipelor naţionale, specialişti din direcţia tehnică, şcoala federală de antreori, IEFS, Institutul Naţional de Cercetare şi aşa mai departe”, a spus Mircea Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că Anghel Iordănescu va propune, pe viitor, numele pentru posturile de selecţioner. “Pe viitor, va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor naţionale împreună cu preşedintele care va veni în faţa Comitetului Executiv şi sper ca odată cu aprobarea strategiei în toamnă-iarnă, fotbalul românesc să intre într-o nouă creştere. Comitetul Executiv de la acea dată va aproba sau nu, va dispune sau nu. Vom vedea”, a completat Sandu.

Mircea Sandu a precizat că Anghel Iordănescu are la dispoziţie aproximativ opt luni pentru a elabora o strategie pentru fotbalul românesc. “De ce acest lucru? Pentru că am constatat că ne-am pierdut pe parcurs identitatea fotbalului românesc, sigur şi prin apariţia multor jucători şi antrenori străini. Cred că ideea de a concepe în şase-opt luni o strategie nouă din punct de vedere tehnico-tactic pentru fotbalul românesc, cu un control adecvat, o supraveghere, mi se pare ceva normal şi este practicat peste tot în lumea civilizată. Domnul Iordănescu va avea la dispoziţie şase-opt luni să conceapă această strategie”, a explicat Sandu.

Anghel Iordănescu a pregătit echipa naţională în perioada 1993-1998 şi 2002-2004, calificând prima reprezentativă la ediţiile din 1994 (unde tricolorii au ajuns în sferturile de finală) şi 1998 ale Cupei Mondiale şi la Euro 1996 şi 1998.

Vezi si

Bucovina Rădăuți a bifat a treia victorie în amicale

Echipa antrenată de Ionuț Plămadă s-a impus, cu scorul de 6-0, în meciul-test disputat sâmbătă, …