Friday , April 19 2024

Andrei Gag și antrenorul Ioan Zanfirache, premiați de FRA cu câte 40.000 de euro

Cei doi au fost răsplătiți astfel pentru rezultatele obținute în primele luni ale acestui an, când Andrei Gag și antrenorul său de la CSU Suceava, Ioan Zanfirache, au cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale indoor de la Portland (SUA) și aurul la Cupa Europei de aruncări lungi de la Arad și la Balcaniada de la Istanbul  

 Gag - Zanfirache

Atleții medaliați la marile competiții disputate în 2016, Andrei Gag (CSU Suceava), Alin Firfirică, componentele ștafetei feminine de 4×400 m, și finalista Andreea Panțuroiu, precum și antrenorii lor au fost premiați de Federația română de specialitate, suma totală, asigurată prin venituri proprii, fiind de circa 158.000 de euro.

Vedeta ceremoniei, desfășurate duminică, la sediul Federației române de atletism, a fost, datorită rezultatele excelente obținute în primele luni ale acestui an, aruncătorul de greutate al clubului CSU Suceava, Andrei Gag, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale indoor de la Portland (SUA) și cu aur la Cupa Europei de aruncări lungi de la Arad, localitatea sa natală, el primind, ca și antrenorul sucevean Ioan Zanfirache, în total câte 40.000 de euro.

Practic, Andrei Gag a câștigat sau a urcat pe podium la toate competițiile de obiectiv de anul acesta, cucerind și medalia de aur la Balcaniada de la Istanbul. De asemenea, aruncătorul arădean se află printre cei 14 atleți români care și-au asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din august.

Într-o scurtă alocuțiune la premiere, Andrei Gag a mulțumit federației și conducerii acesteia, președintele Ion Sandu fiind tot locuitor al Aradului, precum și, în special, antrenorului pentru încredere și pentru sfatul, simplu, dar extrem de eficient pe care i l-a dat întotdeaua: “Mi-a spus mereu să mă concentrez pe primele aruncări, mai ales pe cea dintâi, și iată că la majoritatea concursurilor am reușit să mă instalez pe primul loc din prima. La Mondiale, mi-am pregătit foarte bine debutul, cu toate că am avut emoții mari. Am sperat până la sfârșitul concursului să rămân cu argintul”.

Medaliatele cu bronz de la Mondialele de sală, din ștafeta de 4×400 m, dar și rezervele lor (Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andreea Miklos, Bianca Răzor, Sanda Belgyan și Ana Maria Ioniță) au primit câte 5.000 de euro, aceleași sume fiind acordate și antrenorilor lor. Sumele suplimentare, pentru rezerve și antrenori, au fost asigurate de președintele FRA, Ion Sandu.

De asemenea, Andreea Panțuroiu, locul 5 la triplusalt la CM de la Portland, a fost recompensată cu 6.000 de euro, iar discobolul Andrei Firfirică, medaliat cu argint la Cupa Europei la aruncări lungi de la Arad, a primit 3.000 de euro.

La premiere, președintele FRA, Ion Sandu a ținut să sublinieze: “După mai mulți ani de secetă și de mai puțină încredere, atletismul românesc a început să aibă rezultate, performanțe binevenite, care creează premise bune pentru Jocurile Olimpice. La Rio sperăm în rezultate bune. Important este că și din punct de vedere al organizării de competiții am revenit în elita țărilor europene, Cupa Europei de la Arad fiind apreciată și din acest punct de vedere, astfel că ne-au crescut șansele să organizăm și alte competiții de înalt nivel”.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, atletismul are, deocamdată, calificați 14 sportivi, cei mai mulți dintre reprezentanții României la marea întrecere: Marius Cocioran (50 km marș), Marius Ionescu (maraton), Claudia Stef (20 km marș), Alina Rotaru (lungime), Cristina Bujin, Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (greutate), Mihai Donisan (înălțime), Bianca Răzor (400 m), Florina Pierdevară (800 m), Paula Todoran (maraton), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Daniela Cârlan (maraton). (Agerpres)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …