Friday , March 29 2024

Andrei Dorin Rusu a urcat pe podium la un puternic Grand Prix organizat în Belgia

Atletul pregătit de Cristi Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a încheiat pe locul 3 în cursa de 1.500 de metri Andrei-Dorin-Rusu-Belgia

Andrei Dorin Rusu a urcat pe podium la un puternic Grand Prix ce s-a desfășurat weekendul trecut la Bruxelles, în Belgia. Spor­tivul antrenat de Cristi Prâsneac la CSM Dor­na Vatra Dornei a încheiat pe locul 3 în cursa de 1.500 de metri, cu timpul de 3 minute, 42 de secunde și 67 de sutimi. Cursa a fost câștigată de elve­țianul Jan Hochstrasser (3:38:72), urmat de neozeelandezul Matt Manning (3:42:10).

“Dacă alergam în prima serie, fugeam un 3,40-3,41. Am alergat singur de la 800 de metri. Este o realizare foarte mare pentru mine, ținând cont că am fost și accidentat”, a declarat atletul dornean pentru aixm.ro.

Pentru Andrei Dorin Rusu și Cristi Prâsneac următoarea țintă este îndeplinirea bare­mului pentru Campionatul European de Seniori de la Berlin.

“Anul acesta avem în plan să coborâm sub 29,45 în proba de 10.000 de metri. Sperăm să găsim o cursă întinsă în care să ne înde­­­plinim baremul pentru Europene”, a declarat an­­tre­norul Cristi Prâsneac, care a ținut să mulțumească conducerii Primăriei Munici­piului Vatra Dornei pentru deplasare oferită sportivului în Belgia. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …