Wednesday , November 29 2023

Andrei Cristea, suspendat o etapa, nu joaca cu Steaua

Membrii Comisiei de Disciplină, care au decis, iniţial, să nu-l suspende pe atacantul dinamovist Adrian Cristea după cartonaşul roşu primit în meciul cu Oţelul, au revenit asupra cazului şi au hotărât, joi, să-l sancţioneze pe jucător cu o etapă.

Miercuri seară, o sursă din cadrul LPF a declarat pentru MEDIAFAX că membrii Comisiei de Disciplină nu l-au sancţionat pe Cristea, astfel că jucătorul avea drept de joc pentru Dinamo în derbiul cu Steaua de duminică, din etapa XI-a Ligii I. “În urma probelor administrate la dosar, nu s-a putut face dovada vinovăţiei lui Andrei Cristea în finalul meciului cu Oţelul. În raportul de arbitraj, centralul Cristian Balaj a notat că incidentul dintre Cristea şi Râpă a avut loc într-un moment în care el era cu spatele şi că decizia a fost luată sub rezerva expertizei video a CCA. Dar CCA nu a efectuat până în acest moment expertiza şi nici pe caseta video vizionată la Comisie nu s-a putut vedea lovitura aplicată de Andrei Cristea”, a precizat sursa citată.

Însă membrii comisiei susţin că decizia nu a fost definitivă şi că au reluat analizarea cazului joi, când au hotărât suspendarea fotbalistului dinamovist.

“În baza art.99, coroborat cu art.110, alin.1 si 123, alin. 2 şi 4 din Regulamentul Disciplinar, Comisia de Disciplina constată că, din probele administrate în cauză, nu rezultă vinovaţia jucătorului Cristea Andrei în incidentul pentru care a fost eliminat. În consecinţă, jucătorul va executa o singură etapă de suspendare, conform art.18.4 din RD”, se arată într-un comunicat postat, joi, pe site-ul LPF.

Decizia iniţială de a-l ierta pe Cristea, anunţată la posturile TV şi de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost aspru criticată, atât de oficialii Stelei, cât şi de alţi oameni de fotbal, care au considerat-o neregulamentară, fiind posibil ca reacţiile apărute să-i fi determinat pe membrii comisiei să o schimbe.

Cristea a fost elimininat de pe teren în minutul 90 al partidei Dinamo – Oţelul Galaţi, scor 1-2, din cadrul etapei a X-a a Ligii I. Arbitrul Cristian Balaj i-a acodat cartonaşul roşu pentru o lovitură cu cotul în figură asupra fundaşului Cornel Râpă, dar conducerea FC Dinamo a contestat eliminarea la Comisia de Disciplină.

Echipa Dinamo întâlneşte, duminică, de la ora 20.30, pe propriul teren, formaţia Steaua, într-o partidă contând pentru etapa a XI-a a Ligii I, iar Cristea nu va avea drept de joc.

Vezi si

CSU Suceava a încheiat turul Campionatului Național de tineret pe primul loc

CSU Suceava domină autoritar Seria A a Campionatului Național de Tineret la handbal masculin. Echipa …