Thursday , March 28 2024

Andreea Chiţu, medalie de argint la CM de judo

andreea chitu

Sportiva română Andreea Chițu a obținut medalia de argint în limitele categoriei 52 kg, marți, la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), după ce a fost învinsă în finală de japoneza Misato Nakamura.

Chițu, care a pierdut un meci echilibrat, în care diferența a fost făcută doar de un shido primit de româncă, și-a reconfirmat astfel argintul cucerit anul trecut la Mondialele de la Celiabinsk (Rusia). Este pentru a treia oară când Chițu pierde o confruntare cu Nakamura, după cele din 2011 și 2014.

Andreea Chițu mai are o medalie de bronz la Mondiale, cucerită în 2011, la Paris. Palmaresul său mai cuprinde trei medalii la Europene (aur în 2012 la Celiabinsk, argint în 2013 la Budapesta și bronz în 2014 la Montpellier), precum și una la Jocurile Europene de anul acesta de la Baku (aur).

Nakamura este dublă campioană mondială, în 2009 și 2011, și vicecampioană în 2010 la Tokyo. Anul trecut, Chițu a fost învinsă de Majlinda Kelmendi (Kosovo) în finala de la Celiabinsk.

Andreea Chiţu s-a calificat în semifinalele categoriei 52 de kilograme de la Campionatele Mondiale de judode la Astana.

Chiţu a învins-o, în sferturile de finală, pe italianca Odette Giuffrida, după ce anterior trecuse de Hela Ayari în primul tur şi de Distria Krasniqi în optimile de finală.

În semifinale, Andreea Chiţu o va întâlni, tot marţi, pe Gulbadam Babamuratova. În cealaltă semifinală se vor întâlni japoneza Misato Nakamura şi brazilianca Erika Miranda.

Tot la cat. 52 kg, Larisa Florian a învins-o în primul tur pe vietnameza Quynh Nguyen Thi, dar a pierdut apoi în fața kazahei Lenaria Mingazova.

 

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …