Thursday , May 2 2024

Ancuța Bodnar: “E un sentiment extraordinar să nu te învingă nimeni de atâta timp”

Canotoarea suceveană Ancuța Bodnar, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de la Belgrad, a declarat, luni, la întoarcerea în țară, că este un sentiment extraordinar să fii neînvins de patru ani, așa cum este cazul ei și al colegei sale Simona Radiș, în barca de dublu vâsle.


“E un sentiment extraordinar să nu te învingă nimeni de atâta timp. Suntem o echipă puternică, o echipă construită în timp. Adversarele noastre au curaj, la fiecare cursă încearcă să își joace șansa, dar noi ne-am făcut treaba și nu s-au putut apropie de noi. La finiș am trăit un sentiment de eliberare și de bucurie în același timp pentru că a fost un an extrem de greu. Ne bucură foarte mult acest rezultat și că am reușit să menținem șirul victoriilor. Ne dorim să intrăm în istorie și să continuăm cât mai mult timp acest șir al victoriilor. Acum vreau să trăiesc la Paris (n.r. – JO 2024) fericirea de la Tokyo (n.r. – Tokyo 2020)”, a afirmat sportiva originară din Vatra Moldoviței.

Simona Radiș a subliniat la rândul ei importanța acestei medalii, una care reprezintă confirmarea valorii acestui echipaj înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

“Acest rezultat pentru noi este unul extraordinar. A fost o cursă cu stil, să spun așa… am plecat de la start puternic cu gândul că primul loc se califică la Jocuri. De aceea am condus cursa încă de la început. Dacă medalia de aur de anul trecut a fost prima la o ediție a Mondialelor și ne-a bucurat foarte mult, aceasta a fost de zece ori peste aceea. Pentru că a fost un an foarte dificil, așteptările au fost foarte mari, iar această confirmare nu face decât să ne dea multă încredere în noi. Să fiți convinși că la Paris va fi foarte distractiv, atât pentru noi, cât și pentru cei care ne vor susține. Stați cu ochii pe noi pentru că vă promitem foarte multe lucruri bune”, a precizat Radiș.

România a încheiat Mondialele de la Belgrad cu cinci medalii, două de aur, una de argint și două de bronz, reușind totodată să califice unsprezece echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris.

Medaliile de aur au fost cucerite la dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar, Simona Radiș) și opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Victoria-Ştefania Petreanu), argintul a fost obținut la patru rame feminin (Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș), iar medaliile de bronz au fost câștigate la dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel) și la dublu vâsle feminin, categorie ușoară (Mariana-Laura Dumitru și Ionela Cozmiuc).

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …