Friday , April 19 2024

Ana Porgras s-a retras din gimnastică

Şoc în gimnastica românească. Ana Porgras, campioana mondială la bârnă, a părăsit cantonamentul de la Izvorani şi a anunţat că se retrage din gimnastică.

Una dintre principalele noastre speranţe pentru o medalie la Olimpiada de la Londra, Ana Porgras, a luat o decizie care a dat peste cap lumea sportului românesc. Cu doar cinci luni înainte de cel mai important eveniment sportiv al anului, ea a anunţat că se retrage din gimnastică.

Campioană mondială la bârnă, în 2010, Ana porgras are 18 ani, dar s-a săturat de sport. “Simţeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăşi de la capăt. Nu mai puteam merge înainte! În momentul în care am luat hotărârea cale de întoarcere nu mai există. Am zis stop şi aşa rămâne, eu acolo nu mă mai întorc”, a declarat Ana pentru ProSport.

Decisivă în această hotărâre a fost accidentarea suferită luna trecută, fractură la cotul mâinii stângi. Informaţia retragerii a fost confirmată de Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. “Din discuţiile purtate cu ea, Ana nu a lăsat loc de întoarcere. Este o decizie personală, foarte puternică, iar sportul nu se poate face cu constrângere”, a spus el.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …