Sunday , May 12 2024

Am ramas si fara volei

N CSMU Suceava a pierdut, cu scorul general de 1-3, `n fa]a celor de la CSM Bucure[ti, `n barajul de men]inere `n prima diviziei a voleiului masculin rom=nesc n `n ultimul meci, disputat ieri, `n sala Unirea, trupa preg\tit\ de Victor Pancu a fost `nvins\ de gruparea din capital\ cu scorul de 0-3 (13-25, 20-25, 22-25)

Calvarul echipei locale de volei a luat sf=r[it, ieri, odat\ cu fluierul final al celui de-al patrulea meci din cadrul barajului cu CSM Bucure[ti. Sprijinit\ financiar de c\tre municipalitate la nivel de subzisten]\ [i cu un lot de juc\tori de o valoare `ndoielnic\ [i lipsit de experien]\, CSMU Suceava s-a dovedit un actor figurant pe prima scena a voleiului masculin rom=nesc, p\r\sind Divizia A `nc\ din primul an dup\ promovare, la finalul unui sezon ru[inos, `n care a `nregistrat o singur\ victorie pe teren `n 27 de jocuri oficiale disputate.
Tres\rirea de orgoliu avut\ la finalul s\pt\m=nii trecute `n primele dou\ meciuri de la Bucure[ti s-a dovedit doar o perdea iluzorie de fum pentru spectatorii suceveni invita]i `n tribune pentru a spera c\ trupa preg\tit\ de Victor Pancu se va salva `n extremis de la retrogradare. Sasu [i compania au dat cu piciorul [i ultimei [anse de a r\m=ne la “masa boga]ilor” din voleiului rom=nesc `n dubla din sala Unirea, unde gazdele au pierdut ambele meciuri disputate `n compania celor de la CSM Bucure[ti cu un sec 0-3.
Intrat\ pe teren cu sabia retrograd\rii deasupra capului, dup\ `nfr=ngerea de miercuri sear\ [i `n urma c\reia bucure[tenii au preluat conducerea la general cu 2-1, echipa sucevean\ a `nceput cel de-al patrulea meci al barajului cum nu se poate mai prost: cu dou\ servicii ratate `n debutului primului set, astfel c\ oaspe]ii conduceau din start cu scorul de 4-1.
Condus\ din teren de fostul echipier al gazdelor, Lucian Hu]uleac, CSM Bucure[ti a f\cut adev\rate ravagii prin blocajul advers mai ales din flancul st=ng al atacului, m\rindu-[i treptat avansul la zece puncte, scor 17-7. Pe fondul degringoladei din jocul sucevenilor, oaspe]ii s-au distan]at [i mai mult pe tabela de marcaj, `nchiz=nd setul inaugural la scorul de 25-13.
De[i a `nceput cu ceva mai mult tupeu actul secund, forma]ia lui Victor Pancu a ]inut pasul cu adversarul doar p=n\ la scorul de 4-4, bucure[tenii reu[ind s\ se distan]eze spre jum\tatea setului la cinci lungimi, scor 11-16. Chiar dac\ s-au apropiat pe tabel\ la doar doua puncte, la scorul de 17-19, CSMU Suceava a fost tr\dat\ pe final de serviciile propriilor juc\tori, astfel c\, pe fondul a trei erori de repunere a mingii in joc, gazdele au cedat `n cele din urma [i cel de-al doilea set cu scorul de 20-25.
Sasu [i compania au lasat senza]ia c\ nu mai au nimic de pierdut abia `n setul trei, `n debutul c\ruia “alb-alba[trii” au condus [i la o diferen]\ de patru puncte, scor 9-5. Lipsa de constan]\ din evolu]ia echipei sucevene a ie[it `ns\ la suprafa]\ `n momentele cheie ale jocului, oaspe]ii reu[ind mai `nt=i s\ restabileasc\ egalitatea la 9-9, pentru ca, mai apoi s\ se distan]eze la scorul de 13-16 `n fa]a unui blocaj al gazdelor r\mas cu gura c\scat\ la atacurile adverse. ~n ciuda `ncerc\rilor disperate ale voleibali[tilor suceveni de a `ntoarce soarta barajului, Hu]uleac [i compania au gestional perfect finalul meciului, c=[tig=nd [i actul trei cu scorul de 25-22.
Set, meci [i baraj adjudecat de CSM Bucure[ti. De partea cealalt\, voleibali[tii suceveni au r\mas cu un sezon jucat `n prima divizie trecut `n CV-uri [i cu diplomele de cet\]eni de onoare `n vitrinele de acas\. Elogiile oficialit\]ilor locale nu `ntre]in `ns\ performan]a, dovad\ c\, `ncep=nd de ieri, Suceava a r\mas cu o singur\ echip\ `n primele e[aloane ale sportului rom=nesc. Final de poveste `n sala Unirea. Punct [i de la cap\t `n voleiului sucevean. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

VIDEO. FCSB a primit trofeul de campioană pe Arena Națională, după 9 ani

FCSB a sărbătorit, sâmbătă, pe Arena Națională, după meciul pierdut cu CFR Cluj (0-1), primul …