Wednesday , April 24 2024

Alex Ferguson s-a retras din activitate, dupa 27 de ani pe banca lui Manchester United

ferguson

ALEX FERGUSON (71 de ani), cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez, se va retrage din activitate la finalul acestui sezon, in care a cucerit deja titlul cu Manchester United.

Ferguson a preluat pe Manchester United în 1986. Sub conducerea sa, Manchester United a câştigat de 13 ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii Angliei şi de două ori UEFA Champions League, în 1999 şi 2008.

“Este momentul potrivit să plec. A fost important pentru mine să las gruparea în cea mai puternică formă şi cred că am reuşit”, a declarat Alex Ferguson, într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

Ferguson a obţinut primele succese cu Aberdeen: Cupa Cupelor şi Supercupa Europei (ambele în 1983). David Moyes, ultima oară la Everton, va fi noul antrenor al lui Manchester United.

Alex Ferguson, care şi-a anunţat retragerea şi va părăsi funcţia de antrenor al Manchester United la finalul sezonului, după 27 de ani, va deveni director şi ambasador al clubului englez. Potrivit site-ului oficial al Manchester United, Ferguson se va retrage după meciul cu West Bromwich Albion, din 19 mai, urmând să fie cooptat în conducerea clubului. “Sunt încântat să preiau rolurile de director şi ambasador pentru club. Abia aştept să văd ce-mi rezervă viitorul. Vreau să aduc un omagiu familiei mele, dragostea şi sprijinul lor au fost esenţiale. Soţia mea Cathy a avut un rol esenţial în cariera mea, fiindu-mi sprijin şi oferindu-mi încurajare. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a exprima ce înseamnă pentru mine. Cât despre jucătorii şi componenţii stafului din prezent şi trecut, vreau să le mulţumesc pentru comportamentul profesionist şi pentru dedicaţia care ne-au ajutat să obţinem numeroase trofee. Mulţumesc fanilor, sprijinul oferit de-a lungul anilor a fost uluitor. A fost o mare onoare şi un enorm privilegiu să pot conduce această echipă, am preţuit fiecare clipă ca manager la Manchester United”, a declarat Ferguson.

Alex Ferguson este cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez. Tehnicianul în vârstă de 71 de ani a preluat Manchester United în 1986. Sub conducerea sa, Manchester United a câştigat de 13 ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii Angliei şi de două ori Liga Campionilor, în 1999 şi 2008.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …