Saturday , April 20 2024

AJF Suceava a reprogramat partida demonstrativă dintre Foresta și Dinamo

Programată inițial să se desfășoare pe data de 21 mai, pe stadionul Areni, reeditarea celebrului meci din 2020 a fost mutată în toamna acestui an.  “Vorbisem deja și cu cei de la Dinamo, ne ocupam să le asigurăm și bilete de avion pentru a ajunge repede la Suceava. De asemenea, aveam antamați mulți sponsori și semnasem contractul cu televiziunea Pro X pentru a transmite în direct întâlnirea. Din păcate, nu mai putem să facem evenimentul la sfârșitul lunii mai”, a precizat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton

Partida demonstrativă dintre Foresta și Dinamo, programată inițial să se desfășoare pe data de 21 mai, pe stadionul Areni, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus

Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Județene de Fotbal, Ciprian Anton, care a precizat că reeditarea celebrului meci din 2000 va fi reprogramată pentru toamna acestui an., „Eram foarte avansați cu toată organizarea. Din păcate, nu mai putem să facem evenimentul la sfârșitul lunii mai, dar poate că așa a vrut Dumnezeu ca să-l putem reprograma în toamnă, exact în perioada în care s-a disputat meciul din 2000. Sperăm ca până atunci lucrurile să se mai liniștească. Vorbisem deja și cu cei de la Dinamo, ne ocupam să le asigurăm și bilete de avion pentru a ajunge repede la Suceava. De asemenea, aveam antamați mulți sponsori și semnasem contractul cu televiziunea Pro X pentru a transmite în direct întâlnirea”, a declarat Ciprian Anton, președinte AJF Suceava, pentru Gazeta Sporturilor.

Celebrul meci dintre Dinamo și Foresta a avut loc pe data de 11 noiembrie 2000. „Câinii roșii” erau campionii en-titre, astfel că rezultatul de 4-0 după 47 de minute nu surprindea multă lume. Sucevenii, pregătiți atunci de Marin Barbu, au avut însă o revenire istorică, reușind să marcheze de cinci ori în 30 de minute, prin Robert Niță și Botan, de câte două ori și Păcurar.

Au evoluat atunci echipele:

Dinamo: Ştefan Preda – Bogdan Onuț Gică Mihali, Vali Năstase, Tinel Petre – Mugur Bolohan, Ionuț Lupescu, Iulian Tameș, Vlăduț Munteanu – Adrian Mihalcea, Marius Niculae. Au mai intrat: Florin Răducioiu, Florin Cernat, Claudiu Drăgan. Rezerve neutilizate: Florin Tene, Cristi Vlad și Sorin Iodi.

Foresta: Eugen Nae – Cristian Şchiopu, Ovidiu Ciobanu, Daniel Munteanu, Adrian Beldiman – Mihai Botan, Dumitru Ene, Sergiu Brujan, Dorin Semeghin – Marius Păcurar, Robert Niță. Au mai intrat: Dumitru Gavrilescu, Silviu Buzea. Rezerve neutilizate: Dorin Goian, Alin Nicola și Eric Fannis.

Meciul dintre Foresta și Dinamo este organizat de Asociația Județeană de Fotbal Suceava, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Suceava. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …