Wednesday , April 24 2024

AJF Suceava a demarat înscrierile pentru Campionatul Județean de Futsal

Cea de-a cincea ediție a competiției va debuta la sfârșitul lunii ianuarie și va aduna la start 20 de echipe u turneul final va avea loc în sala din Putna, la începutul lui martie 

Asociația Jude­țea­nă de Fotbal Su­ceava va organiza pentru al cincilea an consecutiv un campionat de futsal la nivelul județului Suceava. Competiția este destinată celor peste 40 de formații din Liga a IV-a și Liga a V-a și va debuta la sfârșitul lunii ianuarie, într-un sistem de trei-patru turneele zonale. Turneul final va avea loc la începutul lunii martie 2019 în sala din comuna Putna.

Pentru a avea drept de joc în campionatul de futsal, echipele trebuie să fie afiliate la Asociația Județeană de Fotbal Suceava, iar jucătorii trebuie să aibă viza anuală AJF pe anul 2018. M­e­ciurile se vor desfășura pe parcursul a două reprize a câte 15 de minute, după legile jocului de futsal, fiecare echipă urmând să fie formată dintr-un portar, plus patru jucători de câmp. Fiecare for­mație poate miza pe un lot de maximum 20 de persoane, format din 16 jucători de câmp, doi portari, un antrenor, plus un delegat.

“Cred că primele patru ediții s-au bucurat de un real succes, iar în acest an mizăm pe un număr de peste 20 de echipe participante. Ne dorim să organizăm trei-patru turnee zonale, primele două clasate urmând să se califice la turneul final. Campionatul de futsal reprezintă un bonus pentru echipele din județ, care au astfel ocazia să intre în formă în perspectiva sezonului de primăvară”, a spus președintele Asociației Județene de Fotbal, Ciprian Anton.

Primele patru ediții ale Campionatului Județean de Futsal au fost câștigate de Bucovina Ră­dăuți (2015), Viitorul Adâncata (2016), Viitorul Liteni (2017) și Stejarul Cajvana (2018).  (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …