Sunday , July 21 2024

Aissia Prisecariu s-a clasat pe locul 7 în finala europeană de 200 de metri spate

Cea mai tânără dintre finaliste, înotătoarea fălticeneană a încheiat cursa de marți seară cu un nou record personal: 2 minute și fix 11 secunde, la doar 61 de sutimi de secundă de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătoarea fălticeneană Aissia Prisecariu (16 ani) s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 200 de metri spate din cadrul Campionatelor Europene de natație de la Belgrad.

Cea mai tânără dintre finaliste, Aissia a încheiat cursa de marți seară cu un nou record personal: 2 minute și fix 11 secunde.

Cu acest timp, sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la CS Dinamo a fost foarte aproape să îndeplinească baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Au despărțit-o doar 61 de sutimi de secundă.

Finala europeană a probei feminine de 200 de metri spate fost câștigată de portugheza Camila Rebelo (2:08:95), urmată de maghiarele Dora Molnar (2:09:02) și Eszter Szabo Feltothy (2:09:21).

România participă cu 11 sportivi, șapte înotători și patru săritori, la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, vedeta delegației tricolore fiind campionul european en-tire David Popovici.

Competiția din Serbia reprezintă o ultimă șansă pentru sportivi de a obține baremurile pentru Jocurile Olimpice de la Paris. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …