Tuesday , April 23 2024

Aissia Claudia Prisecariu, de 14 ani, din Fălticeni, a devenit cea mai rapidă înotătoare româncă din toate timpurile în proba de 100 de metri spate

Înotătoarea Aissia Claudia Prisecariu, 14 ani, sportivă legitimată la ACS Nada Florilor Fălticeni, a doborât vineri la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt (25 m) un record vechi de 21 de ani, devenind astfel  cea mai rapidă înotătoarea româncă din toate timpurile în proba de 100 de metri spate.

Sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la ACS Nada Florilor Fălticeni a doborât, la Campionatele Naționale în bazin scurt de la Otopeni, un record vechi de 21 de ani, deținut de campioana olimpică Diana Mocanu.

La doar 14 ani, fălticeneanca a oprit cronometru la 59 de secunde și 84 de sutimi, fiind prima româncă care coboară sub un minut în proba de 100 de metri spate.

Vechiul record aparținea dublei campioane olimpice Diana Mocanu, care în 2001, pe 30 decembrie, la Saint Paul, oprea cronometrul la 01:00.97.

În acest an, Aissia a câștigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica, două de argint și un bronz.

În bazinul de la Otopeni, unde au loc zilele acestea, între 10 și 13 noiembrie, Campionatele Naționale de înot în bazin scurt, eleva antrenorilor Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș a înotat proba în 00:59.84. (D.C.)

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …