Friday , March 29 2024

Agnieszka Radwanska a castigat Turneul Campioanelor, dupa o finala dramatica

BNP Paribas WTA Finals

Agnieszka Radwanska este noua campioana a campioanelor de la Singapore, dupa o victorie dramatica in meciul cu Petra Kvitova, scor 6-2, 4-6, 6-3.

Primul set a durat foarte putin, pentru o finala de Turneul Campioanelor cel putin. Doar 33 de minute asadar a durat pe ceas prima mansa, castigata fara probleme si fara mari emotii de o Aga Radwanska, ce a dominat schimburile de mingi, a controlat jocul si a plimbat-o stanga-dreapta pe Petra Kvitova mai mereu.

Inceputul de set secund a fost unul chinuitor, cu un prim game care a durat ceva mai mult de 10 minute. Dupa mai multe avantaje si egalitati, Radwanska facea un break ce putea fi considerat unul decisiv pentru moralul jucatoarei din Cehia.

O jucatoare care la un moment dat s-a plans si de dureri la coapsa piciorului drept.

Tot Kvitova insa a avut o revenire fantastica in setul 2, o revenire de prea putini oameni asteptata, avand in vedere nivelul ei din setul 1, si de la inceputul setului secund. Petra si-a ridicat nivelul incepand cu mijlocul mansei secunde, pe care a castigat-o intr-un final cu 6-4.

Impresia era ca Radwanska iesise putin din ritm, nu mai gasea loviturile castigatoare, nu mai putea pune presiunea de la debut pe rivala sa din Cehia.

Acelasi lucru s-a vazut si in debutul mansei decisive, acolo unde Petra a condus cu 2-0 dupa aceeasi maniera entuziasmanta de joc, similara jumatatii secunde a setului 2. Totusi, la 2-0, poloneza Radwanska, fostul loc 2 WTA si fosta finalista de Wimbledon s-a reactivat.

Trei game-uri la rand a facut Radwanska care a crescut si mai mult suspansul unei mari finale de Turneul Campioanelor. A urmat apoi o noua cadere, care a prilejuit Kvitovei un nou break, pentru a face 3-3.

A fost ultima cadere a Radwanskai, poloneza urmand sa castige urmatoarele game-uri, pentru a realiza un 6-3 superb la final.

Este prima victorie din cariera la Turneul Campioanelor pentru Aga, care bifeaza cel mai mare succes din cariera acum. Ea a fost finalista de Wimbledon si locul 2 WTA in 2012.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …