Friday , March 29 2024

ADRIAN MUTU, acuzat de o înşelăciune de 15 milioane de euro. Este cercetat de poliţiştii antifraudă

mutu

Adrian Mutu a fost timp de doi ani au fost cel mai buni prieten şi partener de afaceri al lui Adrian Marţian, finanţatorul principal al clubului de fotbal UTA, dar acum cei doi au ajuns la cuţite şi se jignesc ori de câte ori au ocazia. Cei doi duc acum un război la Oradea, pe o fabrică de biodiesel.

Adrian Mutu şi mama sa, Rodica, sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor sub acuzaţia că l-ar fi înşelat pe Adrian Marţian, patronul echipei de fotbal UTA, cu 15 milioane euro.

Potrivit  ebihoreanul.ro, Mutu şi mama sa şi-au însuşit instalaţiile aduse în ţară anul trecut din Italia de către Marţian, pentru a porni o fabrică de combustibil biodiesel în Parcul Industrial Borş. Între timp, fabrica a devenit funcţională, dar bărbatul a fost scos din afacere şi lăsat fără utilaje şi fără bani.

“În baza contractului încheiat în Italia, Mutu ar fi trebuit să-mi achite în rate cele 5,5 milioane euro, cât ar fi fost investiţia pentru partea lui de instalaţie. Dar n-a plătit. Din contră, împreună cu maică-sa, au momit-o cu bani pe tâmpita de nevastă-mea, care a falsificat în numele meu nişte acte, transformând contractul iniţial într-unul de închiriere, ceea ce înseamnă că eu aş fi dat fabrica, pentru 10 ani, firmei Ama Biodiesel. Mai pe scurt, Mutu nu îmi mai plăteşte nimic şi îmi foloseşte proprietatea, iar eu nu pot face nimic”, a spus Adrian Marţian, care a reclamat înşelăciunea la Parchetul Oradea.

Patronul UTA pretinde, că, pe lângă documentul prin care l-au lăsat fără utilaj, familia Mutu ar fi fabricat acte care să diminueze datoria către el, inventând cheltuieli care în realitate nu există.

Pe de altă parte, însă, unii apropiaţi ai familiei fotbalistului susţin că instalaţia despre care Adrian Marţian pretinde că ar valora 15 milioane euro, a fost cumpărată de patronul UTA cu numai 300.000 euro.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …