Friday , March 29 2024

Activitate paralizată pe Areni: Reunirea lotului Rapidului, amânată pe termen nelimitat din cauza lipsei banilor

Rapid

Fotbaliştii suceveni, urmau să înceapă pregătirile pentru viitorul sezon în cursul zilei de ieri, reunirea lotului fiind însă amânată din cauza problemelor financiare.  “Nu putem să îi chemăm pe jucători fără să le dăm nimic. Si aşa au plecat în vacanţă cu buzunarele goale. Ar fi trebuit deja să începem negocierile cu alţi jucători, să căutăm întăriri şi să schiţăm planul de pregătire pentru această vară, dar fără bani nu putem face nimic concret”, a explicat antrenorul Bogdan Tudoreanu u până acum, echipa locală de fotbal Rapid Suceava a primit doar 10% din banii alocaţi de către Primărie pentru anul 2013 

 

Lipsa banilor paralizează activitatea pe Areni. Programată pentru ieri, reunirea lotului divizionarei secunde Rapid Suceava a fost amânată pe termen neli-minat din cauza problemelor financiare existente la club.

Finanţatorii celor două echipe locale de handbal, Rapid şi Sporting au bătut palma încă de săptămâna trecută pentru susţinerea echipei din eşalonul secund, însă nu ştiu ce sprijin vor primi din partea Primăriei.

In lipsa banilor, conducerea tehnică a “ceferiştilor” spune că nu poate rechema jucătorii la antrenamente şi nici nu poate demara negocierile cu alţi fotbalişti noi în vederea consolidării lotului pentru viitorul sezon. “Nu avem bani, sunt restanţe către jucători chiar şi de anul trecut. Stabilisem cu domnul Marin Barbu ca pe 8 iulie să începem pregătirile, dar nu se poate să îi chemăm pe jucători fără să le dăm nimic. Si aşa au plecat în vacanţă cu buzunarele goale. Ar fi trebuit deja să începem negocierile cu alţi jucători, să căutăm întăriri şi să schiţăm planul de pregătire pentru această vară, dar fără bani nu putem face nimic concret”, a mărturisit antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Tehnicianul sucevean a precizat că, deocamdată, rapidiştii s-au despărţit în această vară doar de fraţii Florin şi Ionuţ Plămadă, plecaţi la prim-divizionara FC Botoşani, ceilalţi componenţi ai lotului fiind în stand-by. “Jucătorii aşteaptă să începem pregătirea pentru viitorul sezon. Nu au unde să se ducă, sunt gata să vină la antrenamente. N-ar fi târziu să demarăm pregătirile nici săptămâna viitoare, dar fără bani nu putem face nimic. Important este să ne reunim şi să sperăm că lucrurile se vor regla din mers”, a mai spus Bogdan Tudoreanu.

În primele şase luni din acest an, Primăria Municipiului Suceava a achitat doar 10% din suma de 1,1 milioane de lei alocată clubului Rapid Suceava în anul 2013. Plata acestei sume a fost condiţionată de evitarea retrogradării, obiectiv îndeplinit de altfel de “ceferişti”.

Conform conducerii FRF, înscrierile echipelor pentru viitorul sezon al Ligii a II-a se vor încheia pe data de 15 iulie, noua ediţie de campionat urmând să înceapă pe 24 august. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …