Saturday , April 20 2024

Accident grav la Grand Prix-ul San Marino. Japonezul Shoya Tomizawa a murit

Dupa ce a cazut pe circuit, Tomizawa a fost calcat de doua motociclete

Pilotul japonez Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 de ani, a încetat din viaţă, după ce a suferit, duminică, o căzătură puternică la Marele Premiu al statului San Marino, clasa Moto2, informează Marca.

Tomizawa, de la echipa Suter, a căzut în timpul cursei, fiind “călcat” de motocicletele pilotate de Alex De Angelis şi Scott Redding.

Japonezul a fost transportat la spital, în comă, “cu multiple traumatisme şi hemoragii interne”, însă nu a mai putut fi salvat.

De Angelis a scăpat nevătămat din acest accident, în timp ce Redding a fost scos pe targă, fără să fi suferit însă vreo fractură.

Tomizawa a căzut în timp ce ocupa locul patru, în turul 13, la Curvone, o porţiune în care motocicliştii ajung la 240 de kilometri pe oră, iar piloţii care îl urmau nu au putut să-l evite. Motocicleta lui De Angelis l-a lovit la cap, iar cea a lui Redding a trecut pe deasupra.

Iniţial, Tomizawa a fost reanimat deoarece suferise un stop cardiac. Medicul Claudio Macchiagodena, directorul CM, a anunţat că pilotul a suferit traumatisme la craniu, torace şi abdomen. El a fost transportat la spitalul din Cesena, iar apoi la Riccione, unde a murit.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …