Wednesday , April 24 2024

A murit fostul mare atacant italian Paolo Rossi

Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, cel care a condus naționala Italiei, în 1982, la câștigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind șase goluri, a murit la vârsta de 64 de ani.

Vestea a venit în toiul nopții din partea soției sale, Federica Cappelletti, care a afișat pe Instagram mesajul „Pentru totdeauna”, alături de o fotografie a ei cu soțul ei.

Simultan, directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunțat dispariția lui ‘Pablito’: „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toții în acea vară a lui 82”.

Presa italiană scrie că Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi, născut în 23 septembrie 1956, la Prato, este un fost jucător italian de fotbal. În 1982 a condus naționala Italiei către câștigarea Campionatului Mondial înscriind șase goluri, primind Balonul de Aur.

Este unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur – cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …