Friday , December 9 2022

20 de tineri de la Liceul cu Program Sportiv Suceava se alătură proiectului ”Rugby pentru toți”

Aceștia se vor bucura de toate beneficiile celorlalți tineri din program, și anume ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri dedicate și oportunități de socializare. Proiectul ”Rugby pentru toți” sprijină anual 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani să se dezvolte la cel mai înalt nivel, atât în terenul de rugby, cât și în afara acestuia.

În această săptămână, Liceul cu Program Sportiv Suceava a semnat un acord de parteneriat cu Fundația Te Aud România și Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului, pentru a se alătura proiectului ”Rugby pentru toți”. În termeni practici, colaborarea directă între Clubul Sportiv Școlar și Liceul cu Program Sportiv Suceava a început încă de anul trecut, când sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului, parte a programului ”Rugby pentru toți”, au fost transferați în cadrul Liceului cu Program Sportiv Suceava pentru a facilita participarea în competițiile naționale de juniori la categoria U17.

”Prin acest parteneriat, continuăm să sprijinim jucătorii humoreni, dar și suceveni, pentru a le facilita participarea în cadrul competițiilor oficiale. Mai mult decât atât, mă bucură enorm că Liceul cu Program Sportiv se alătura proiectului Rugby pentru toți și facilitează astfel dezvoltarea tinerilor jucători în afara terenului de rugby”, a declarat Andrei Varvaroi, directorul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului.

Începând cu acest an școlar, Liceul cu Program Sportiv Suceava va avea peste 20 de tineri jucători de rugby, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care vor face parte din programul ”Rugby pentru toți”. Aceștia se vor bucura de toate beneficiile celorlalți tineri din program, și anume ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri dedicate și oportunități de socializare. Dezvoltarea pe parte de rugby va fi condusă de Codrin Prorociuc și Mihai Coca, din partea LPS Suceava, în strânsă colaborare cu coordonatorul sportiv al proiectului, și anume Andrei Varvaroi. De altfel, aceștia vor desfășura și antrenamente comune.

”Pentru noi, cei care implementăm acest proiect de impact social prin sport de cinci ani de zile, această colaborare reprezintă un pas foarte mare înainte. Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului a avut rezultate excepționale la rugby de-a lungul anilor și numeroase convocări la loturile naționale. Totodată, dezvoltarea personală a tinerilor este plasată pe primul loc la nivel individual și comunitar. Este practic o primă încercare de scalare, un an pilot care, cel mai probabil, va stabili următoarele direcții în dezvoltarea programului”, a punctat Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România.

Liceul cu Program Sportiv este singurul liceu cu program sportiv din județul Suceava și acoperă o arie largă de sporturi, cu rezultate excepționale la multe dintre acestea. ”În calitate de liceu focusat pe sport, bineînțeles că suntem interesați și de conceptul adus în atenție de acest parteneriat, și anume dezvoltarea socială prin sport. Ne bucurăm să ne alăturăm proiectului Rugby pentru toți – astfel putem oferi mai multe oportunități de dezvoltare personală, socializare și schimb de experiență tinerilor noștri”, a transmis Ciprian Anton, directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava.

”Rugby pentru toți” este cel mai complex program de educație non-formală prin rugby la momentul de față și este coordonat de organizația humoreană Te Aud România. Programul a fost lansat în 2017, ca un mecanism anual, finanțat de către DHL Express România și Banca Comercială Română, pentru a contribui la conceptul național de impact social prin sport. Proiectul sprijină anual 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani să se dezvolte la cel mai înalt nivel, atât în terenul de rugby, cât și în afara acestuia. (O. N.)

Vezi si

CSU din Suceava încheie anul cu un meci pe terenul campioanei Dinamo

Cele două formații se înfruntă duminică, de la ora 12.00, în cadrul etapei a XV-a …