Saturday , April 20 2024

14 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la meciul România-Polonia. Lewandowski, atacat cu petarde

14 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri seară, la Arena Naţională, la meciul România-Polonia, două dintre acestea, printre care şi un cetăţean polonez, fiind transportate la spital, a declarat Alis Grasu, managerul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, pentru Mediafax.

incidente meci

„Am avut 14 intervenţii la meciul de aseară, dintre acestea doar două persoane au fost transportate la spital – un cetăţean român şi un cetăţean polonez. Cetăţeanul român cu sindrom coronarian şi transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon, cetăţeanul polonez cu dureri abdominale a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În celelalte situaţii cu fost traumatisme, intoxicaţii, atacuri de panică. Am avut la stadion trei maşini de tip C- cu medici, asistenţi şi voluntari, patru maşini de tip B-cu medici, asistenţi şi voluntari. La centrul de comandă au fost medic, asistent coordonator. Am avut în total 53 de voluntari, şapte medici la cele şapte cabinete. Întregul persoanal a fost adus din tură liberă pentru a nu afecta activitatea medicală în Bucureşti.”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au declarat, ca un bilanţ provizoriu, că 12 suporteri polonezi şi cinci români au fost conduşi la secţiile de Poliţie după ce au fost protagoniştii mai multor incidente, înainte şi în timpul partidei de fotbal.

Potrivit biroului de presă al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București, organele de ordine au constatat șase infracțiuni și 12 contravenții vineri seara, cu ocazia partidei de fotbal.

Fanii romani dar si cei polonezi au aruncat cu petarde si fumigene in startul meciului.

Apoi, din minutul 20, polonezii au inceput sa arunce cu torte in zone in care se aflau fanii romani.

Suporterii nostri nu s-au lasat nici ei mai prejos si au raspuns prin acelasi procedeu.

In startul partii secunde, fanii romani au aruncat cu o petarda in careul polonezilor, care a cazut langa Robert Lewandowski. Starul lui Bayern a cazut pe teren si jocul a fost intrerupt timp de cinci minute.

Organizatorii au facut apeluri disperate la statia de amplficare, in incercarea de a calma spiritele in tribune.

12 suporteri polonezi si cinci romani au fost dusi la Politie dupa meci din cauza incidentelor petrecute pe stadion, conform News.ro.

Mai mult ca sigur tara noastra va fi pedepsita grav dupa aceste incidente.

Fanii polonezi au provocat incidente si inainte de a intra pe stadion, intrucat s-au luat la bataie intre ei.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …