Thursday , March 28 2024

​Liga I: Astra a invins Steaua cu 2-0. Ros-albastrii pierd sansa la titlu

astra steaua

Astra Giurgiu a facut un pas mare spre primul sau titlu de campioana nationala la fotbal, prin victoria in fata echipei Steaua Bucuresti cu scorul de 2-0 (1-0), sambata seara, pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu, in etapa a saptea a fazei play-off a Ligii I, informeaza Agerpres.

Denis Alibec a fost eroul Astrei in acest derby, in urma caruia giurgiuvenii s-au desprins la sase puncte de campioana cu trei etape inainte de final, la doar trei zile dupa ce Steaua se impunea la Giurgiu cu 2-0 in semifinalele Cupei Ligii.

Gazdele au avut prima ocazie a meciului, prin William De Amorim (5), blocat in extremis de Florin Nita.

Steaua si-a creat trei situatii bune de gol, prin Mihai Pintilii (21), Alex Chipciu (36), Adrian Popa (43), dar Astra a reusit sa deschida scorul. Varela a comis o gafa de proportii, Alibec a interceptat si Nita l-a faultat in careu, penalty-ul fiind transformat de Valerica Gaman (45).

Alibec a semnat prima ocazie a reprizei secunde (49), insa Nita a fost la post.

Steaua nu a reusit sa puna presiune prea mare nici dupa pauza, insa a avut doua ocazii, ambele prin Jugurtha Hamroun, in min. 60 si 64 (bara).

Incercarea Stelei de a reveni pe tabela a fost franta de o noua eroare a lui Varela, care l-a faultat de Filipe Teixeira in careu, faza pornind dupa o pasa de exceptie a aceluiasi Alibec, care a transformat apoi, cu sansa, penalty-ul acordat (77).

Dupa ce lui Ciprian Marica i-a fost anulat un gol pentru o presupusa pozitie de ofsaid (80), Alibec a mai avut o mare sansa de gol (85), dar Nita a salvat.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …