Saturday , September 24 2022

Zaharul, la originea îmbatrânirii organismului uman

Zah\rul rafinat nu doar m\re[te talia [i favorizeaz\ apari]ia cariilor, ci de asemenea accelereaz\ procesul de îmb\trânire a organismului uman, dup\ cum au demonstrat cercet\ri recente ale unei echipe de nutri]ioni[ti [i dermatologi australieni, potrivit The Sydney Morning Herald.
Consumul de zah\r, potrivit nutri]ionistului Michele Chevalley Hedge, duce la apari]ia unor molecule extrem de nocive în organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansata (AGE) care afecteaz\ colagenul [i elastina.
Antioxidan]ii, care contribuie la men]inerea aspectului s\n\tos [i elastic al pielii, se diminueaz\ considerabil în cazul unui consum excesiv de produse cu zah\r.
Mul]i oameni, conform acestuia, nici nu realizeaz\ cât zah\r consum\ împreun\ cu pâinea, cerealele de la micul dejun, batoanele de musli, b\uturile energizante sau iaurturile cu fructe.
Prin urmare, reducerea consumului de zah\r prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibil\ a aspectului pielii.
Totu[i, în opinia expertului dermatolog din Sydney dr. Phillip Artemi, dac\ ar fi de comparat factorii cei mai nocivi pentru starea pielii pe primul loc ar trebui plasate razele solare [i nu zah\rul.
Referitor la zah\r, [i geneticienii australieni consider\ c\ reducerea cantit\]ii de zah\r din consumul zilnic s-ar reflecta imediat la nivelul întregului organism, dar aten]ioneaz\ doamnele s\ nu se a[tepte la minuni: ridurile nu vor disp\rea peste noapte nici chiar dac\ vor renun]a un timp la zah\r. (Agerpres)

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Virusul care ucide cancerul se dovedește promițător la testele pe oameni

Un nou tip de terapie împotriva cancerului, care folosește un virus comun pentru a infecta …