Monday , October 3 2022

Vom deveni nemuritori! Afla teoria fizicianului Stephen Hawking

stephen hawking

Stephen Hawking crede că tehnologia ne va ajuta să trăim pentru totdeauna. Savantul britanic a declarat recent că mintea oamenilor ar putea exista în continuare, chiar şi după moartea trupului.

Stephen Hawking, in varsta de 71 de ani, sustine ca mintea functioneaza asemeni unui calculator si, prin urmare, ar putea fi “pastrata” intr-un computer, scrie yoda.ro.

Din pacate, acest lucru nu este posibil cu tehnologia actuala. Intrebat daca el crede ca dupa moartea trupului mintea si constienta unui om poate supravietui in continuare. “Mintea este ca un program, ca un computer, asa incat, teoretic, este posibil sa copiem aceasta minte intr-un calculator, astfel incat sa oferim dupa moarte o forma de viata”.

Fizicianul precizeaza insa ca, dupa parerea lui, ideea vietii de apoi, cum este ea descrisa de religie, “este un basm pentru cei care se tem de intuneric”. Declaratia a fost facuta dupa lansarea la Festivalul de Film Cabridge a unei productii despre viata celebrului fizician.

Filmul biografic prezinta viata lui Hawking, care, la numai 21 de ani, a fost diagnosticat cu o boala neurologica incurabila, iar medicii i-au mai dat numai cativa ani de trait.

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …