Sunday , July 21 2024

Virusul herpesului, folosit cu succes în tratamentul împotriva cancerului

Medicii britanici au folosit un virus al herpesului modificat genetic pentru a trata cu succes câţiva pacienţi care sufereau de cancer cerebral şi cancer al gâtului, informează bbc.co.uk.
Un studiu efectuat la un spital din Londra pe 17 pacienţi a relevat faptul că folosirea acestui virus, împreună cu chimioterapia şi radioterapia, a condus la distrugerea totală a tumorilor pacienţilor.
Virusul modificat genetic pătrunde în celulele canceroase şi le distruge din interior, stimulând, totodată, sistemul imunitar al pacientului.
Medicul Kevin Harrington de la Institute of Cancer Research din Londra, coordonatorul studiului, consideră că tratamentele actuale sunt eficiente dacă maladia este descoperită într-un stadiu timpuriu, însă mulţi dintre pacienţi nu sunt diagnosticaţi decât atunci când boala se află deja într-un stadiu avansat.
Virusul herpesului, care este testat în prezent şi pe pacienţi suferind de cancer de piele, a fost manipulat genetic pentru a se dezvolta în interiorul celulelor canceroase, fără a infecta celulele sănătoase.
Dintre cei 17 pacienţi injectaţi cu acest virus, care au beneficiat şi de tratamentul standard, la Royal Marsden Hospital din Londra, 93% nu au mai prezentat celule canceroase după extirparea pe cale chirurgicală a tumorilor.
După mai bine de doi ani de la această procedură, 82% dintre pacienţi erau încă în viaţă, iar cancerul a reapărut în cazul a doar doi dintre pacienţi, potrivit acestui studiu, publicat în revista medicală Clinical Cancer Research.
Cancerul cerebral şi cancerul gâtului – care include cancerul bucal, cancerul lingual şi cancerul esofagian – afectează aproximativ 8.000 de persoane în fiecare an în Marea Britanie.

Vezi si

Tinerii care consumă zilnic două pahare cu băuturi carbogazoase, de două ori mai expuși cancerului

Tinerii care consumă două pahare cu băuturi carbogazoase în fiecare zi ar putea fi de …