Thursday , March 28 2024

Viruşii care ne salvează viaţa

cercetare

Trăim într-o mare invizibilă de microbi din momentul în care ne naştem, îi respirăm, îi înghiţim, îi purtăm sub piele. Mai mult de 90% din ADN-ul din corpul tău, de fapt nu este al tău, ci aparţine acestor microbi, ne spune Dr. Mercola.

Trăim într-o mare invizibilă de microbi din momentul în care ne naştem, îi respirăm, îi înghiţim, îi purtăm sub piele. Mai mult de 90% din ADN-ul din corpul tău, de fapt nu este al tău, ci aparţine acestor microbi, ne spune Dr. Mercola, scrie financiarul.ro.

În scopul de a te menţine sănătos, organismul tău trebuie să rămână pregătit într-o stare perpetuă de luptă, astfel încât să poată controla organismele patogene care te îmbolnăvesc şi să le menţină pe cele benefice, care te păstrează sănătos.

În acest sens, organismul tău trebuie să înveţe diferenţa dintre microorganismele utile şi cele dăunătoare. Dar cum se realizează acest lucru? Un studiu nou realizat la Universitatea din San Diego aruncă o lumină nouă asupra acestui proces uimitor. Secretul constă într-unul dintre cele mai subapreciate fluide din corp: mucusul.

Acest strat de substanţă din interiorul gurii, nas, pleoape, tractul digestiv, plămâni şi alte organe joacă unul dintre cele mai importante roluri în sistemul imunitar. Fiecare dintre noi produce aproximativ un litru de mucus în fiecare zi. De ceva timp, cercetătorii au descoperit că mucusul este încărcat cu viruşi. Nu este tocmai plăcut ceea ce auziţi acum, însă e un lucru bun. Ei au descoperit un tip de virus numit bacteriofag, numit scurt fag, prezent în număr mare în aproape toate probele de mucus. Oriunde există bacterii, acolo sunt şi bacteriofagii, căci ei depind de bacterii în supravieţuirea lor.

De exemplu, în saliva care înconjoară gingiile, s-au descoperit aproximativ cinci bacteriofagi la fiecare bacterie. Aceşti viruşi sunt diferiţi de cei umani, animali sau vegetali. Fagii invadează celulele bacteriene şi le distrug, sau le determină să se autodistrugă. A fost dezvoltată şi o formă de terapie care se foloseşte de bacteriofagi, denumită „fagio terapie”.

Bacteriofagii sunt mai puternici decât antibioticele.

Citeşte mai mult pe financiarul.ro

Vezi si

O companie din China vrea să producă o mașină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene

O companie din China va încerca să producă o mașină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii …