Wednesday , September 28 2022

VAXZEVRIA – vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și-a schimbat numele

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria. Serul rămâne neschimbat, dar noul nume va fi însoțit și de un nou ambalaj.

Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria, anunță Agenția Suedeză pentru Medicamente, transmite La Libre.

EMA a aprobat pe 25 martie redenumirea serului, însă produsul în sine rămâne neschimbat.

Vaccinul a primit undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente pe 29 ianuarie. Ca prim pas, mai multe țări au decis să îl administreze doar persoanelor cu vârsta de sub 55 de ani, din lipsa unor date privind eficacitatea vaccinului la persoanele în vârstă.

Schimbarea numelui se produce pe fondul rapoartelor din martie despre complicații periculoase la persoanele care au primit vaccinul. Dacă la îneputul pandemiei multe țări nu recomandau vaccinul celor peste 55 de ani, acum, după apariția unor cazuri de tromboză la persoane tinere, cu predilecție femei, sunt țări care revizuiesc recomandarea și se gândesc să nu mai vaccineze cu astra Zeneca persoane sub 55 de ani. Este cazul Canadei, care a luat deja o asemenea decizie, și al Germaniei, unde experții pregătesc o decizie asemănătoare.

Vezi si

Nutriționist: Cel mai puternic antioxidant este glutationul, produs de organism. Lista alimentelor care ajută la producerea lui

Nutriționistul Adina Rusu a declarat pentru AGERPRES că, oricât de mult ne-am dori, nu există …