Sunday , June 26 2022

Vaccinul AstraZeneca ar putea fi aprobat în Marea Britanie zilele următoare: „Protecție 100% împotriva formelor severe de COVID”

 CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat duminică pentru Sunday Times că noile date arată că vaccinul este la fel de eficient precum cel dezvoltat de celelalte companii, Pfizer și Moderna. După veștile dezamăgitoare cu privire la eficiența vaccinului COVID transmise în noiembrie, oficialii AstraZeneca au venit duminică cu concluzii mult mai optimiste.

„Credem că am descoperit formula câştigătoare şi începem să ajungem la un nivel de eficacitate, care, după două doze, este la fel de ridicat ca al celorlalte (vaccinuri)”, a declarat directorul general Pascal Soriot pentru publicaţia Sunday Times, asigurând că vaccinul său asigură „o protecţie de 100%” împotriva formelor severe de Covid-19.

Soriot și-a mai exprimat încrederea că vaccinul Oxford/AstraZeneca va proteja în fața noilor tulpini ale virusului. Împotriva acestei mutaţii, „credem deocamdată că vaccinul ar trebui să-şi menţină eficienţa”, a susţinut Pascal Soriot. „Însă nu putem să fim siguri până nu vom desfăşura teste suplimentare”.

Guvernul britanic a anunţat miercuri că a transmis datele complete cu privire la vaccinul Oxford/AstraZeneca organismului naţional de reglementare a vaccinurilor, MHRA. Conform presei britanice, acesta din urmă se va pronunţa în zilele următoare dacă va da undă verde pentru a începe inoculările cu acest nou vaccin începând din 4 ianuarie.

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca este foarte aşteptat, pentru că este relativ ieftin, prin comparaţie cu celelalte, şi nu are nevoie să fie păstrat la o temperatură atât de scăzută precum cel produs de Pfizer/BioNTech, de -70 grade Celsius, notează AFP, citată de Agerpres.

Acest lucru va face mai uşoară vaccinarea pe scară largă. Progresul realizat de AstraZeneca ar oferi o veste bună și statelor UE. Comisia Europeană a contractat 300 de milioane de doze ale vaccinului, cu opțiunea de a achiziționa încă 100 de milioane. Acestea ar fi necesare pentru aducerea sub control a pandemiei cât mai repede posibil, în condițiile în care numărul actual de doze cumpărat de UE nu este suficient pentru imunizarea întregii populații în prima jumătate a anului viitor.

Vezi si

Eveniment astronomic rar. Cinci planete majore se aliniază și pot fi văzute cu ochiul liber

Cinci planete majore din sistemul nostru solar vor străluci puternic la rând în timpul unei …