Vaccin revoluţionar testat cu succes in SUA pentru a combate cancerul pancreatic

reportersite
12/05/19 ora:7:52pm

Un vaccin experimental dă speranțe bolnavilor de cancer de pancreas. În Statele Unite a fost testat cu succes, iar câțiva pacienți cu o formă avansată de cancer pancreatic se simt mult mai bine.


Bruce Toma are 69 de ani și își face planuri de vacanță și de renovare a casei. Asta după ce, acum 2 ani, de abia se putea ține pe picioare. Fusese diagnosticat cu cancer de pancreas, urmase ședințe de chimioterapie și părea la capătul puterilor.

Pentru că nici operația, nici razele ori citostaticile nu au dat rezultat, Bruce Toma a intrat în programul de administrare experimentală a unui vaccin care combate cancerul de pancreas. Efectele sunt uimitoare.

“Mi-am revenit, ţesutul s-a refăcut. Mă simt foarte bine”, spune Bruce Toma

„Vaccinul trimite în sistemului imunitar proteinele de cancer pancreatic, pentru a fi recunoscute de celulele T”, spune Elizabeth Jaffee, medic la Centrul oncologic, Universitatea Hopkins.

Cancerul de pancreas este una dintre cele mai agresive forme de cancer, debutează asimptomatic, iar când este depistat, de multe ori, e prea târziu. Cercetătorii americani care testează acest vaccin spun că o mare parte din studiile lor sunt dedicate și prevenției, adică persoanelor sănătoase, dar cu antecedente de cancer pancreatic în familie.

stiri.tvr.ro