Tuesday , May 11 2021

Un tratament impotriva Alzheimer ar putea fi aprobat anul viitor

Compania farmaceutica americana Biogen a anuntat marti ca doreste sa depuna la Administratia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration – FDA) din Statele Unite o cerere de autorizare pentru un tratament impotriva maladiei Alzheimer la inceputul anului 2020, la doar cateva luni dupa ce si-a intrerupt cercetarile ce vizau acelasi medicament.

Pe Wall Street, actiunile companiei Biogen au crescut cu 26% in urma acestui anunt, informeaza AFP.

Biogen si partenerul sau japonez, Eisai, au decis la sfarsitul lunii martie sa opreasca doua teste ce vizau medicamentul Aducanumab, descris de specialistii laboratorului farmaceutic american drept “un antigen monoclonal studiat pentru tratamentul precoce al maladiei Alzheimer”.

Acele studii erau de faza 3, o etapa care precede comercializarea unui medicament. Actiunile firmei americane au scazut cu aproape 30% in urma acelei decizii.

Insa Biogen a anuntat marti, pe baza unor noi analize, ca dispune de “un ansamblu de date” ce arata ca Aducanumab permite incetinirea declinului functional la pacientii atinsi de faza initiala a maladiei Alzheimer.

Maladia Alzheimer, care consta intr-o degenerare a creierului si care are ca rezultat pierderi de memorie, afecteaza – alaturi de alte tipuri de dementa – aproape 50 de milioane de persoane pe plan mondial, potrivit statisticilor publicate de Alzheimer’s Association. Aceasta cifra reprezinta insa doar o estimare, deoarece numarul real al bolnavilor este greu de cuantificat.

Potrivit expertilor din domeniul sanatatii, numarul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer pe plan mondial ar urma sa creasca pana la 131 de milioane pana in anul 2050.

ziare.com

Vezi si

Anticorpii după COVID durează cel puțin 8 luni

Anticorpii neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 persistă în organismul pacienţilor care au trecut prin boală cel puţin …