Tuesday , May 11 2021

Un studiu israeliano-american a descoperit că Fenofibrat, un medicament deja existent, ar putea eradica coronavirusul din plămâni în câteva zile

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și Centrul Medical Muntele Sinai din New York cred că au găsit soluția pentru a reduce semnificativ severitatea bolii COVID-19, produsă de noul coronavirus, scrie publicația israeliană Jerusalem Post, citat de Libertatea. Studiile derulate de cele două instituții au descoperit că Fenofibrat (Tricor), un medicament deja existent, folosit pentru micșorarea concentraţiilor de grăsimi (lipide) din sânge, ar putea reduce capacitatea SARS-CoV-2 de a se reproduce și l-ar putea face chiar să dispară.

Cercetatorii au aflat că SARS-CoV-2 previne arderea carbohidraților, ceea ce înseamnă că în celulele plămânilor se acumulează cantități mari de grăsime – o condiție importantă pentru reproducerea virusului.


Fenofibrat (Tricor) a avut cel mai bun efect din opt medicamente testate, deja existente pe piata, forțând celulele să ardă grăsimile. Rezultatul a fost că virusul a dispărut aproape complet în doar cinci zile de tratament. Experimentul s-a derulat în laborator, atât în Israel cât și la New York, și a fost repetat de câteva ori, cu mai multe eșantioane din plămâni.Tratamentul ar putea fi usor aprobat, cata vreme medicamentul este deja pe piata de multa vreme.

Citeste integral pe Libertatea

Vezi si

Cum ne influențează stomacul din punct de vedere psihologic

“Raţiunea omului îşi are rădăcinile în stomac.” Dorel Schor Conform unor studii recente, stomacul este …