Monday , October 3 2022

Un nou drog face ravagii in Franta: Hortensiile amestecate cu tutun inlocuiesc marijuana

hortensii

Locuitorii dintr-un oraş francez se confruntă de mai multe săptămâni cu un val de furturi neobişnuit. Cel de hortensii. Oamenii spun că nu au mai pomenit aşa ceva.

“Niciodată nu am crezut că cineva ar putea face una ca asta. Jandarmii mi-au zis că hoţii au furat toate hortensiile din oraş. Le-au jumulit”.

Hoţii au smuls frunzele şi florile uscate ale plantelor iar pe unele chiar le-au tăiat aproape din rădăcină. Răufăcătorii amestecă hortensiile cu tutun şi obţin un efect asemănător celui dat de marijuana. Totuşi, farmaciştii avertizează că folosirea hortensiilor pe post de cannabis este extrem de periculoasă.

“Înlocuieşte cannabisul şi reprezintă un amestec mult superior acestuia. Efectul este unul politoxic şi nu este deloc inofensiv”, spune un farmacist francez.

Specialiştii spun că substanţa este la fel ca acidul cianhidric, care a fost baza chimică pentru temutul Zyklon B. Acesta a fost un insecticid folosit de nazişti pentru a-i gaza pe deţinuţii din lagărele de concentrare.

Autorităţile spun că nu au cum să interzică oamenilor să planteze hortensii pe proprietăţile lor. În localitatea Hucqueliers au fost jefuite peste 20 de grădini, însă la poliţie au fost depuse doar două plângeri.

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …