Un medicament pentru prostata, foarte eficient in incetinirea evolutiei Parkinson

18 septembrie 2019, 11:10

Un medicament folosit in tratamentul prostatei marite s-a dovedit foarte eficient si in boala Parkinson, a anuntat o echipa internationala de oameni de stiinta.

Cercetatorii au descoperit ca medicamentul numit Terazosin are actiune benefica asupra celulelor creierului afectate de Parkinson, arata BBC.

Observatia initiala a fost facuta in urma testelor pe cobai. Odata administrat, medicamentul oprea sau incetinea declinul la nivelul creierului.

Observand acest lucru, echipa de cercetatori din China si SUA a studiat dosarele a mii de oameni cu Parkinson, observand ca cei care fusesera tratati cu Terazosin sau medicamente similare, ei suferind si de prostata marita, au avut o evolutie mai buna decat restul, evolutie pusa pe seama acestui tratament.

In momentul de fata nu exista un tratament pentru Parkinson si nici unul care sa incetineasca evolutia bolii, ci doar medicamente care amelioreaza simptomele, se arata intr-un raport publicat de Journal of Clinical Investigation.

Descoperirea e cu atat mai importanta cu cat sunt din ce in ce mai multe cazuri de Parkinson la nivel mondial, in contextul prelungirii sperantei de viata.

ziare.com

reportersite