Wednesday , June 7 2023

Un medicament de tuse pentru copii a fost retras de pe piata

Un medicament impotriva tusei recomandat si pentru copii si care se gaseste si in Romania a fost retras de la vanzare de Agentia Nationala pentru Medicamente din Franta. Medicamentul produs in Franta este distribuit in 32 de tari.

In Romania medicamentul se gaseste sub numele de Eurespal, arata Digi 24.

Decizia de suspendare a autorizatiei de vanzare a Pneumorel a fost luata de agentie si producator in urma realizarii unor studii care au demonstrat ca substanta activa, fenspirida, poate provoca aritmii cardiace.

In Franta, au fost retrase de pe piata toate formele sub care se gasea medicamentul, adica sirop si pastile. Medicii au fost avertizati sa nu il mai prescrie si pacientii care il au acasa au fost rugati sa opreasca administrarea si sa il inapoieze pentru a fi distrus.

Atentionarea a fost trimisa si catre toti distribuitorii din industrie pentru ca medicamentul sa fie retras de la vanzare.

Conform atentionarii trimise, decizia de retragere de la vanzare a fost impusa incepand cu data de 8 februarie 2019. Medicamentul produs in Franta este comercializat in 32 de tari.

Vezi si

Ipoteza despre o scăpare a virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator nu ar trebui exclusă, afirmă un cercetător chinez

Posibilitatea ca virusul care declanșează boala COVID-19 să fi scăpat dintr-un laborator nu ar trebui …