Un medic destept a adaptat un ventilator ca să conecteze 9 pacienți cu Covid-19

reportersite
23/03/20 ora:11:37am

În timp ce spitalele se chinuie să își asigure numărul necesar de ventilatoare din cauza epidemiei cu noul coronavirus, Alain Gauthier, medic anestezist la Perth and Smiths Falls District Hospital din Ontario, Canada, a reușit să transforme un ventilator destinat pentru un singur pecient astfel încât să asigure oxigen pentru 9 oameni.

Gauthier, care are un doctorat în mecanica respiratorie, a transformat mașina cu propriile puteri și idei. Procesul de modificare este unul atât de strălucit încât unii l-au poreclit pe medic în glumă ”Geniu al Răului”.

Medicul s-a inspirat dintr-un video postat pe Youtube creat de doi medici din Detroit în anul 2006, relatează CBC News.

”La un moment dat s-ar putea să nu mai avem prea multe opțiuni”, a mai spus Gaultier pentru CBC News. ”Am putea ajunge în situația în care va trebui să alegem pe cine salvăm și pe cine nu”.

Știrea despre ventilatorul pentru 9 pacienți a făcut înconjurul lumii după ce un coleg al medicului canadian a postat pe internet o poza alături de comentariul: ”Așadar, în 10 minute, geniul răului a crescut capacitatea ventilatorului din spitalul nostru rural, de la un pacient la nouă”.

Chiar și miliardarul Elon Musk s-a arătat impresionat de eforturile lui Gaultier, el îsuși fiind implicat în eforturile de a asigura ventilatoare pentru cei bolnavi.